«Європейська солідарність» обурена спробою позбавити депутатського мандату героя АТО Михайла Бондаря на користь партнера Медведчука

Новини 29 Липня, 2019 198

Фото: "Прямий"

В Україну повертаються «виборчі традиції» епохи Януковича

Рішення Львівського адміністративного суд про абсолютно безпідставний перерахунок голосів у 119-му виборчому окрузі – це зухвала спроба відібрати чесну і законну перемогу у воїна АТО, героя війни Михайла Бондаря на користь львівських олігархів, партнерів одного з лідерів проросійської партії Віктора Медведчука. Опонент Михайла Бондаря Орест Кавецький є членом родини партнерів Медведчука і балотувався до Верховної Ради від партії “Слуга Народу”.

Про це йдеться в заяві партії.

Наголошуємо на тому, що ні в день голосування, ні пізніше не зафіксовано жодного акту про порушення виборчого процесу. Попри це, не маючи жодних правових підстав, львівський суд ухвалив рішення про перерахунок голосів.

“Європейська Солідарність” нагадує, що забезпечення проведення чесної та прозорої виборчої кампанії  є одним із обов’язків новообраної влади, – так як це було забезпечено під час президентських виборів у 2014-му та 2019-му роках, а також під час парламентських виборів у 2014-му році.

Натомість в Україну повертаються “виборчі традиції” епохи Януковича, коли грубі порушення під час волевиявлення замовчуються, а перемога у чесному змагальному процесі просто крадеться через рішення підконтрольних судів.

Вимагаємо від влади забезпечити неухильне дотримання законодавства України та міжнародних стандартів, а від правоохоронних органів – надати правову оцінку діям політичних рейдерів.

Нагадаємо, 22 липня стало відомо, що за попереднім підрахунком голосів у 119 окрузі переміг Михайло Бондар. Проте його конкурент від “Слуги народу” поразку визнавати не захотів і вимагав в ОВК перерахувати голоси. Проте Кавецький не зміг навести доказів порушення виборчого законодавства на окрузі, тож частину скарг йому повернули. Разом з тим, деякі скарги були задоволені. Так, виборчі комісії перерахували голоси на трьох дільницях.

Кавецького в його прагненні перерахувати голоси підтримали четверо інших кандидатів. А от кандидат від “Голосу” відмовився підписувати скаргу та визнав перемогу Михайла Бондара,- пише «Прямий».

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,