“Європейська Солідарність” не підтримуватиме законопроекти, спрямовані на узурпацію влади, – Синютка

Новини 03 Вересня, 2019 48
"Європейська Солідарність" оприлюднила дорожню карту, яку реалізовуватиме у новій ВРУ, - Олег Синютка. Фото Четверта студія

"Європейська Солідарність" оприлюднила дорожню карту, яку реалізовуватиме у новій ВРУ, - Олег Синютка. Фото Четверта студія

Фракція партії “Європейська Солідарність” не буде підтримувати ініційовані монобільшістю законопроекти, спрямовані на узурпацію влади в країні.

Про це сказав журналістам народний депутат фракції партії “Європейська Солідарність” Олег Синютка, трансляцію вів “Прямий“.

“Ми маємо сьогодні монофракцію і монобільшість, і це надзвичайно непокоїть, тому що влада розбещує і влада деколи може приводити до необдуманих вчинків. Тому законопроекти, які подані на монополізацію, узурпацію влади точно не будуть підтримуватися нами, тому що прогрес країни – це баланс сили, прогрес країни – це засоби стримування, а сьогодні вони повністю анульовуються”,- сказав він.

Синютка зазначив, що на сьогодні найактивнішу і принципову позицію в парламенті висловлює саме “Європейська Солідарність”.

“На сьогодні наша фракція є єдиною опозиційною силою, яка чітко, з одного боку тримає курс на Європу і НАТО, а з іншого боку – стоїть на сторожі інтересів українців. Ми будемо робити все, щоб об’єднати депутатів навколо проукраїнських, проєвропейських законів”, – наголосив Синютка.

Він також зауважив, що законотворча діяльність нового президента і більшості викликає велике занепокоєння.

“Якщо говорити про адвокатську монополію, то після доопрацювання, я переконаний, ми підтримаємо цей законопроект. Якщо говорити про контролюючі органи, про те, що президент хоче підпорядкувати собі Національну Гвардію, якщо більшість хоче створити інститут уповноважених, я не знаю, чи це буде точний переклад, але мені здається, що уповноважені в даному випадку – це такий собі “інститут смотрящих” за діяльністю цієї чи іншої галузі. Це надзвичайно непокоїть, тому що сьогодні президент повністю контролює Кабінет міністрів, президент сьогодні призначив комфортного йому генерального прокурора, я розумію, що у вересні будуть змінені судді КС і, напевно, це будуть ці судді, які угодні парламенту і більшості”, – сказав Олег Синютка.

Коментарі

Позначки: , , ,