Європарламент рекомендуватиме обмеження доступу до фінансових ресурсів юридичних і фізичних осіб з РФ – Порошенко

Новини 18 Липня, 2019 66
Європарламент рекомендуватиме обмеження доступу до фінансових ресурсів юридичних і фізичних осіб з РФ - Порошенко. Фото: Прямий.

Європарламент рекомендуватиме обмеження доступу до фінансових ресурсів юридичних і фізичних осіб з РФ - Порошенко. Фото: Прямий.

Резолюція Європейського парламенту передбачає, що санкції проти Російської Федерації мають бути збережені аж до поки Росія не виконає всі умови Мінських домовленостей, не виведе свої війська з території України, не виведе незаконні озброєння, не роззброїть незаконні військові формування і не віддасть під контроль України або миротворців неконтрольовану ділянку україно-російського кордону. Якщо це не буде зроблено, Європейський парламент радить розглянути додаткові санкції включно з обмеженням доступу до фінансових ресурсів для юридичних та фізичних осіб, пише Прямий.

Про це в ексклюзивному коментарі “Прямому” повідомив п’ятий президент України Петро Порошенко.

“В новому Європарламенті більше 50% оновлення і для нас було принципово важливо створити проукраїнське лобі на першій же сесії, та винести проукраїнське питання на одне з перших засідань Європейського парламенту. Ви бачите, що наше рішення отримало безпрецедентно велику кількість голосів – 458 євродепутатів підтримали проект резолюції, яку ми обговорювали вчора з гркпою друзів України. Серед авторів цієї резолюції є абсолютна більшість політичних груп та фракцій європейського парламенту. Резолюція містить декілька надзвичайно важливих для України пунктів. Позиція першая – європарламент вимагає від Російської Федерації негайного виконання рішення наказу Міжнародного трибуналу в Гамбурзі щодо звільнення 24 українських моряків та передачу Україні трьох захоплених Росією кораблів. Позиція друга – акт, який був здійснений в Керченській протоці і в нейтральних водах Чорного моря.

Єропарламент однозначно кваліфікує як акт агресії Російської Федерації проти суверенної і незалежної держави Україна. До речі, це дуже уважно треба вивчити окремим слідчим органам всередині України, які намагались працювати на Російську Федерацію, що було підтверджено під час виступу російського представника в Радбезі ООН”, – повідомив він.
Також він розповів, що в Європарламенті добились того, що всі 130 українських політв’язнів у Росії та окупованому Донбасі мають буті негайно звільненні.

“Окремо дана оцінка той ноті, яка була спрямована МЗС Російської Федерації щодо спроби започаткувати якусь іншу дискусію щодо звільнення наших моряків. Ніяких дискусій не потребує – Росія має чітко виконати рішення Міжнародного трибуналу та повернути нам моряків. Це ще раз підтверджує чіткість тих директив, які були видані мною і тою позицією, яка свого часу займало МЗС України. Я хочу сказати, що це є символічне голосування. Зараз ви бачили, вітали всіх наших партнерів. Ця резолюція показує – в новому Європейському парламенті створено потужне проукраїнське лобі. Створена велика кількість друзів України на відміну від ПАРЄ. Міститься абсолютно чіткий меседж – санкції проти Російської Федерації мають бути збережені аж до поки Росія не виконає всі умови Мінських домовленостей, не виведе свої війська з території України, не виведе незаконні озброєння, не роззброїть незаконні військові формування і не віддасть під контроль України або миротворців неконтрольовану ділянку україно-російського кордону. Більше того, якщо це не буде зроблено, Європейський парламент радить розглянути додаткові санкції включно з обмеженням доступу до фінансових ресурсів для юридичних та фізичних осіб. Дорогі друзі, я вас вітаю з черговою дипломатичною перемогою нашої держави. Це не перемога Порошенка, це не тільки перемога “Європейської солідарності”. Ми працюємо на державу – це перемога України, вітаю вас”, – додав він.

Коментарі

Позначки: ,