Єврокомісар закликає створити реєстр порушників платників податків

Новини 06 Листопада, 2017 74

Ілюстративне фото

Європейський комісар з питань економіки П’єр Московісі вважає шокуючими дані, представлені у матеріалах розслідування “Райські папери” (“Paradise Papers”) щодо ухилення від сплати податків

Про це повідомляє BBC.

“Цей новий скандал ще раз показує, що деякі компанії та багаті особи готові зробити будь-що, аби не платити податки… У світлі цих шокуючих одкровень я закликаю держави-члени негайно створити європейський реєстр порушників, які ухиляються від податків, а також запровадити інші заходи стримування”, – сказав Московісі. Ця заява пролунала перед запланованими на вівторок переговорами між міністрами фінансів ЄС, під час яких будуть розглядатися “Paradise Papers”.

Як відомо, Міжнародний консорціум журналістських розслідувань оприлюднив матеріали слідства під назвою “Paradise Papers”. Документи охоплюють аналіз офшорної діяльності наймогутніших людей та компаній у світі та базуються на вивченні 13,4 млн файлів, отриманих у результаті витоку інформації. Загалом нове досьє перебільшує за обсягами та насиченістю “Панамські документи”, опубліковані у квітні минулого року. У них ідеться про 120 політиків та посадовців з майже 50 країн, зокрема і про Віктора Януковича.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,