ЄБРР збільшив частку у відомій львівській пивоварні

Новини 27 Січня, 2019 161

Ілюстрація: agronews.ua

Свою частку в Першій приватній броварні України вирішив збільшити до 22% Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР).  При цьому 7% було придбано у компанії Оазис Бевереджис, тоді як частки інших власників (зокрема засновників самої броварні сім’ї Андрія Мацоли та компанії Оттінгер) залишилися незмінними, пише agronews.ua.

Паралельно з цим власники броварні нададуть компанії пакет фінансування в розмірі 21,6 млн. доларів. Акціонер вважає, що це дозволить зміцнити капітал компанії, а також задовольнити її потреби в оборотних коштах і інвестиціях, повідомляє прес-служба ЄБРР.

У ЄБРР зазначають, що нові засоби дозволять підприємству розширити свою діяльність, а також продовжувати вдосконалення свого товарного асортименту і логістики.

Довідка. «Перша приватна броварня» була створена в 2004 році родиною Андрія Мацоли та залишалася винятково сімейним бізнесом до січня 2012 року. З того часу відбулося злиття компанії з ПБК «Радомишль», який належав міжнародній групі Oasis CIS. У результаті злиття, «Перша приватна броварня» здійснює управління 2-ма пивзаводами — у Львові та в Радомишлі, сумарна потужність яких з другої половини 2016 року становить 2,3 млн гл пива на рік. Найбільшим акціонером компанії та її СЕО є українець Андрій Мацола, другий за величиною пакет належить ЄБРР. Решта акцій розподілені між концерном Oettinger і керуючими партнерами групи Oasis CIS. Згідно інформації наведеної у ЄДРПОУ до засновників «Першої приватної броварні» також належить кіпрська компанія «Бонетед Лімітед».

Коментарі

Позначки: