Як власники столичного бізнесу краси палили автівки у Львові і залякували конкурентів у регіонах (ВІДЕО, ФОТО)

Новини 08 Березня, 2019 103

Фото: НПУ

Двоє киян «розгорнули» бурхливу протиправну діяльність щодо працівників салонів краси у регіонах, зокрема, у Львові, Дніпрі та Херсоні.

Як повідомили у прес-службі МВС України, працівники Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки встановили, що у грудні 2018 року до Франківського відділу Львівської поліції надійшло звернення від директорки однієї з фірм.

Жінка повідомила, що невідомі вночі підпалили її автомобіль. Вогонь спалив авто, а також документи на оренду приміщення фірми та страховий поліс. Через деякий час зловмисники також шляхом підпалу знищили автівку ще однієї співробітниці того ж косметологічного салону.

За цими фактами слідчі поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області, розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Після вивчення матеріалів справи, оперативники внутрішньої безпеки встановили події та обставини, які передували підпалам.

Виявилось, що власниця фірми раніше працювала у Львівській філії одного зі столичних косметологічних центрів. Восени 2018 року, через напружені стосунки із засновниками закладу, вона звільнилася і відкрила свою власну студію краси. До неї приєдналися двоє її колег.

Жінки отримували повідомлення з погрозами та вимогами припинити працювати в салоні. Потім  невідомі підпалили авто власниці фірми, через два тижні – її колезі, потім камінням розбили вітрину закладу, викрали камеру відеонагляду, встановлену над дверима квартири заявниці, чорною фарбою облили фасад приміщення.

Крім того, потерпілі стверджують, що подібні дії були вчинені і до інших співробітників, які звільнились з філій київського центру та почали власну справу у галузі косметології. Перевірка підтвердила ці факти: навесні 2018 року зловмисники підпалили автомобіль у Дніпрі та Херсоні. Автівки належали колишнім працівникам вищезазначеного закладу. Про що було внесено відомості до реєстрів поліції та розпочаті кримінальні провадження.

Проведеними оперативними заходами Львівським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки було встановлено безпосередніх виконавців злочинів. Підпалювачами виявились 35-річний та 28-річний мешканці Києва. Першого затримала поліція Дніпра за фактом підпалу, а другий перебував у розшуку поліції Миколаївщини за незаконне поводження зі зброєю.

Фото: НПУ

Під процесуальним керівництвом прокуратури області, працівники внутрішньої безпеки НПУ та слідчі ГУНП у Львівській області затримали обох підпалювачів у столиці. Правоохоронці провели 9 санкціонованих обшуків за місцем мешкання осіб, які, ймовірно, є замовниками злочинів. Вилучено зброю, мобільні телефони, банківські картки та кошти.

Затриманим оголошено підозру за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави майже по 154 тисячі гривень кожному.

Тривають подальші слідчі дії, спрямовані на встановлення та притягнення до відповідальності замовників і інших причетних до злочинів осіб.

Відео: НПУ

Коментарі

Позначки: , , , , , ,