Як у центрі Львова скейтбордисти вилітають під колеса автомобілів

Новини 22 Березня, 2019 579

Фото: redbull.com

У Львові скейтбордисти влаштовують катання на проспекті Свободи біля пам’ятника Тарасу Шевченку, що  псує покриття і становить загрозу самим любителям скейтбордингу.

Про це повідомляє «Муніципальна  варта».

Скриншот/Facebook

Скриншот/Facebook

«Весна — скейтбордисти виїхали. А в центрі Львова, як завжди, облюбували пам’ятник Шевченкові. І вже який рік поспіль не хочуть чути прохань – не псувати покриття, яке після них доводиться чистити і впорядковувати.

Патрулі Муніципальної Варти з екстремалами щоразу проводять профілактичні бесіди. Молодь начебто погоджується, але знову повертається. Та це би ще півбіди. Виявляється, й для самих підлітків ці розваги можуть бути небезпечними. А їхня легковажність часом вражає», – зазначається у повідомленні.

Разом з тим, як повідомляє сайт redbull.com,  любителі цього виду катання, навіть діляться «улюбленими місцями для катання у Львові».

«Катаюся вже близько тринадцяти років, зараз уже не так часто як колись, бо з’явилася робота. Історія того, чому почав цікавитися скейтбордингом довга, але здебільшого через гру Tony Hawk’s, яка була присвячена саме цьому виду спорту. Наразі найкращий спот для катання у Львові, на мою думку, — пам’ятник Степану Бандері. Там досить велика територія, є можливість розвернутись, лояльне ставлення оточуючих, хороше покриття. І як своєрідний бонус — нещодавно там поставили мінірампу, яка додає різноманітності.

Фото: redbull.com

Є ще кілька непоганих місць — це площа навпроти Оперного театру, територія навколо пам’ятника Тарасу Шевченкові. Щоправда, там часто трапляються люди, яким не до вподоби, чим ми займаємося. Також є скейт-парк на вулиці Богдана Хмельницького, але він знаходиться досить далеко від центру і швидко розвалюється. За тринадцять років мого катання спільнота скейтів дуже сильно виросла, суттєво піднявся рівень катання, та й вся індустрія розвинулася. Звичайно, можна було б розвивати швидше, але на жаль не все залежить від нас. Сподіваюсь, надалі ця тенденція пришвидшиться і скейтбординг стане не якоюсь «нестандартною нікому не зрозумілою забавкою», – йдеться у дописі Андрія Чапрана на сайті redbull.com.

https://www.facebook.com/cityguardlviv/videos/405526333581321/

 

 

Коментарі

Позначки: