Як у Львові відзначили 15-річчя Програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Новини 19 Червня, 2018 193

Програма Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна святкує своє 15-річчя. З цієї нагоди сьогодні стартувала річна конференція Програми.

“Наша конференція відбувається в рамках святкування 15-річчя польсько-українсько-білоруського співробітництва в рамках фондів ЄС. З цієї нагоди на усій території програми відбуваються різні заходи. Зокрема, концерти, конференції, які спрямовані на промоцію програми. Україна має найбільше заходів, оскільки маємо цілих 6 регіонів. Конференція робить підсумок здобутків програми починаючи з 2004 року. 15 років співпраці – за той час ми будуємо наше спільне майбутнє, популяризуємо спільну спадщину, допомагаємо одне одному зростати завдяки освітнім проектам, турбуємось про довкілля та відкриваємо кордони, робимо інноваційні наукові проекти та безліч культурних заходів. Понад те, маємо неймовірні відкриття завдяки нашим туристичним проектам”, – зазначив Василь Хім’як, старший експерт представництва програми транскордонного співробітництва Польщі, Білорусі та України у Львові.

Участь у відкритті конференції взяв перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський.

“За 15 років ми багато зробили на територіях наших країн, і це не лише об’єкти інфраструктури, соціального напрямку, туризму, бізнесу, але ми запровадили стандарти розвитку наших територій. Стандарти визначають громади, місцеві фахівці і вони скеровані на результат. Львівщина спільно з Республікою Білорусь та Польщею займає провідну позицію з реалізації цих проектів з точки охоплення регіону. За аналогічним принципом працює в області програма мікропроектів, де громади визначають проблематику і на принципах співфінансування опікуються якістю реалізації проектів”, – зазначив Ростислав Замлинський.

Також Ростислав Замлинський наголосив, що в області успішно реалізовують реформу децентралізації.

“Завдяки ініціативі Президента України Петра Порошенка та підтримки Уряду в Україні впроваджується реформа децентралізації, це можливість на місцях вирішувати проблеми, маючи фінансовий ресурс. За останній рік на території області реалізували більше півтори тисячі різноманітних проектів, починаючи від ремонтів і завершуючи спорудженням конкретних об’єктів соціальної інфраструктури”, – додав Ростислав Замлинський.

Додамо, завтра, 20 червня, організатори запрошують усіх охочих відвідати концерт у Фест Republic, де виступлять українські, білоруські та польські гурти. Вхід на концерт безкоштовний. Початок о 19:00 год.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,