Як у Львові відбувся медичний воркшоп (ФОТО)

Новини Кенцало Юра 18 Жовтня, 2018 395
У Львові пройшов міжнародний медичний воркшоп

У Львові пройшов міжнародний медичний воркшоп

У Львові пройшов міжнародний медичний воркшоп «Knowledge Transfer Pathways from Research to Patient Treatment: Science – Communication – Innovation Management – Clinical Investigation», який провела асоціація регіональної співпраці з питань здоров’я, науки та технології (RECOOP HST Association) .

Воркшоп проводився англійською мовою.

Учасниками були студенти, аспіранти, інтерни, співробітники університету та усі зацікавлені.

Організатори зібрали широке коло науковців з галузі медицини, біології та фармації з метою поглиблення  їх наукової співпраці щодо вивчення теоретичних та клінічних аспектів актуальних медичних проблем.

Медик Шандор Варі, який працює у одному із медичних центрів Лос-Анджелеса розповів “Четвертій студії“, що його медичний центр є одним із 50 найбільших медичних центрів у США.

“Ми маємо сильну наукову активність в своєму центрі, віримо, що зв’язок між пацієнтом і наукою є дуже тісний у медичній практиці. Ми хочемо допомогти українським університетам працювати та прогресувати – йди вперед з трансфером технологій і з науково-дослідною активністю. Ми розпочали свою діяльність 15 років тому і зробили дуже багато в кількох країнах”, – поділився він своїми думками.

У Львові пройшов міжнародний медичний воркшоп

У Львові пройшов міжнародний медичний воркшоп

У Львові пройшов міжнародний медичний воркшоп

У Львові пройшов міжнародний медичний воркшоп

Організатори заходу: Асоціація регіональної співпраці з питань здоров’я, науки та технології (RECOOP HST Association), Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, Львівський національний університет імені Івана Франка, Інститут біології клітини НАН України, Національний університет «Львівська політехніка».

Коротка довідка

Львівський національний медичний університет імені  Данила Галицького є членом Асоціації регіональної співпраці з питань здоров’я, науки та технології (The Accociation for Regional Coopperation in the fields of Health, Science and Technology – RECOOP HST Association).

У 2006 році медичний центр «Cedars-Sinai» (CSMC, Лос-Анджелес, США) разом з одинадцятьма інститутами та університетами з шести країн Центральної та Східної Європи (СЕЕ) створили Консорціум регіональної співпраці з питань здоров’я, науки та технології (RECOOP HST). У 2012 році CSMC на базі консорціуму створив Асоціацію регіональної співпраці з питань здоров’я, науки та технології (RECOOP HST Association), яку юридично зареєстровано в Угорщині (м. Дебрецен, реєстраційний номер 4160 від 10.05.2012, TAX ID: 18299140-1-09). Президентом Асоціації регіональної співпраці з питань здоров’я, науки та технології є д-р Шандор Варі (директор міжнародних наукових та інноваційних програм медичного центру «Cedars-Sinai», https://www.cedars-sinai.edu/Research/Research-Administration/Innovation-and-Technology-Management/Expert-Team/Sandor-G-Vari-MD.aspx).

На даний час членами Асоціації є 16 науково-дослідних інститутів та університетів з 9 країн (Хорватія, Чехія, Данія, Угорщина, Румунія, Словаччина, Україна та США):

  1. Медичний центр «Cedars-Sinai» (CSMC, Лос-Анджелес, США).
  2. Університет імені Й.Ю. Штросмаєра, медична школа (Осієк, Хорватія).
  3. ІКЕМ – Інститут клінічної та експериментальної медицини (Прага, Чехія).
  4. Інститут макромолекулярної хімії Чеської Академії Наук (Чехія).
  5. Університет оборони, факультет військової медицини (Градец-Кралове, Чехія).
  6. Університет м. Копенгаген, фармацевтичний факультет (Копенгаген, Данія).
  7. Університет м. Дебрецен (Дебрецен, Угорщина).
  8. Університет м. Сегед (Сегед, Угорщина).
  9. Університет медицини і фармації «Кароль Давіла» (Бухарест, Угорщина).
  10. Університет м. Печ (Печ, Угорщина).
  11. Словацький медичний університет (Братіслава, Словакія).
  12. Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького.
  13. Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова НАМН України (Київ, Україна).
  14. Інститут молекулярної біології та генетики НАН України (Київ, Україна).
  15. Інститут біохімії імені О.В. Палладіна НАН України (Київ, Україна).
  16. Інститут біології клітини НАН України (Львів, Україна).

Завдання

Медичний центр «Cedars-Sinai» (CSMC) та Асоціація RECOOP HST створили Стратегічний альянс, основою якого є високоякісні наукові досягнення окремих партнерів. Стратегічний альянс допомагає своїм членам забезпечувати якісне управління дослідженнями та інноваціями, розширювати біомедичні дослідження та підвищувати дослідницький потенціал.

Основна мета стратегічного альянсу полягає в навчанні та мотивації науковців для того, щоб лабораторії могли отримувати максимально можливі результати, а також перетворювати результати дослідження у «довгострокові результати» – комерційно доступні продукти: нові діагностичні інструменти, нові медичні пристрої та нові препарати, на користь суспільства.

Асоціація втілила у життя постійну освітню програму, а його члени організовують літні школи з управління дослідженнями та інноваціями, широко використовують можливості, що надаються курсами Всесвітньої академії дистанційного навчання Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO) для викладачів, управлінського персоналу та аспірантів. Асоціація підвищує рівень успіху шляхом ліцензування інтелектуальної власності до впровадження у виробництво через створення портфелю колективних патентів та бази патентів (Patent WarehouseTM). Асоціація RECOOP HST веде реєстр інструментів дослідження (клітинних ліній, тестових наборів, антитіл, маркерів). Партнери Асоціації використовують ці інструменти для підвищення коефіцієнту ефективності досліджень кожної організації-учасника. Консорціум RECOOP HST створює Міждисциплінарні дослідницькі мережі для підвищення конкурентоспроможності академічних установ-членів.

У 2012 році RECOOP HST Association інтегрувала мультидисциплінарні та мультицентричні в RECOOP Life Science Research Platform та створила 17 науково-дослідних центрів (CSMS RECOOP Research Centers, CRRS) в 7 країнах (Хорватія, Чехія, Угорщина, Польща Румунія, Словаччина та Україна).

У Львові пройшов міжнародний медичний воркшоп

У Львові пройшов міжнародний медичний воркшоп

У Львові пройшов міжнародний медичний воркшоп

У Львові пройшов міжнародний медичний воркшоп

У Львові пройшов міжнародний медичний воркшоп

У Львові пройшов міжнародний медичний воркшоп

У Львові пройшов міжнародний медичний воркшоп

У Львові пройшов міжнародний медичний воркшоп

Коментарі

Позначки: ,