Як у Львові відбувся марафон професій

Новини 11 Травня, 2018 276

Вперше на економічному факультеті ЛНУ ім Івана Франка для розумних та амбітних студентів відбувся марафон стипендій. Про це повідомили на факультеті.

Як йдеться у повідомленні, у Львові тривав 5-годинний Марафон стипендій.

Ідея проведення цього бізнес-освітнього проекту зародилася одночасно у декількох місцях, які вже через місяць стали головними локаціями проекту: на економічному факультеті ЛНУ ім. Івана Франка та у Львівській міській раді.

Ідеальна геометрична фігура – рівносторонній трикутник з вершинами у цих локаціях: місто, освіта та бізнес, що сприяє створенню та розвитку комфортної екосистеми. Марафон стипендій проводився з метою зближення освіти і бізнесу та реалізації дуальної системи освіти в підготовці майбутніх професіоналів.

«Синергія партнерства дозволяє долати кризу невпевненості у власних можливостях і сформувати толерантність до невдач, оскільки кожна з них – це безцінний досвід на шляху до успіху. Ідею підтримали провідні компанії, керівники та HR яких тестували учасників Марафону. Учасники бізнес-освітнього проекту дуже активно проходили по декілька дистанцій компаній-партнерів заходу і їх важко було обмежувати у швидкості та часі», – йдеться у повідомленні.

італи учасників марафону декан економічного факультету Ростислав Михайлишин, заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, представник компанії Avalon Inc. Олександр Барилюк, CEO та CO-Founder IT-компанії KindGeek Антон Скрипник, керівник відділу розвитку бренда роботодавця компанії Tickets.UA Оксана Павлів, регіональний рекрутер філії ЛОУ АТ «Ощадбанк» Бахур Юлія, представник компанії Leopolis-Realty Корева Катерина, виконавчий директор Асоціації західноукраїнських забудовників Юрій Мартинюк, Recruitment Manager NBS Lviv Олена Садкова, HR Junior Nexia DK. Auditors & Consultants Марта Проців.

Декан економічного факультету Ростислав Михайлишин зазначив, що розвиваючи співпрацю між освітою, містом та бізнесом, економічний факультет ЛНУ імені Івана Франка зробив новий крок у напрямі наближення студентів до їхніх робочих місць – Марафон стипендій.

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко додав, що Smart city for smart students – девіз, який стимулює до підготовки майбутніх лідерів, що розвиватимуть креативне та сучасне місто, та підкреслює необхідність  проведення таких проектів, як Марафон стипендій.

CEO та CO-Founder IT-компанії KindGeek Антон Скрипник у спілкуванні зі студентами розповів про конкуренцію в умовах глобалізації ринку праці та розкрив secret knowledge: Вчитись швидко! Все життя! Поняття закінчена вища освіта втрачає свій сенс. Основні акценти повинні виглядати так: спілкуватися, вивчати іноземні мови, творити і мріяти, навчатися, діяти і працювати. Tools don’t matter…. When you have a BRAIN)

Марафон професій у Львові

Марафон професій у Львові

Корисний досвід здобули не лише студенти-учасники Марафону, які мали змогу уневимушеній атмосфері спілкуватися з представниками компаній, але й бізнес-експерти, які занурилися у студентський простір, ділилися своїми спогадами про перші інтерв’ю та вже успішно реалізовані амбіції.

Лідер ринку онлайн тревел-послуг компанія Tickets.UA після проходження дистанції нагородила стипендією та запросила на стажування студентку 2 курсу економічного факультету спеціальності «Економічна кібернетика» Гайдун Аліну.

Компанії-партнери – ЛОУ АТ «Ощадбанк», Leopolis-Realty, NBS Lviv, Nexia DK. Auditors & Consultants – упродовж тижня після завершення Марафону стипендій запрошували учасників, які успішно пройшли їхні дистанції, у свої офіси для завершення процедури рекрутингу і оформлення для проходження практики/стажування/працевлаштування.

Переможцями дистанції Nexia DK. Auditors & Consultants стали студентка 4 курсу спеціальності «Прикладна статистика» Шабак Ольга та студентка 3 курсу спеціальності «Економічна кібернетика» Вікторія Корчакова, котрі зараз проходитимуть навчання за кваліфікацією ACCA (7-18 травня 2018 р.) і приєднаються до команди компанії Nexia DK. Auditors & Consultants.

Студентки 4 курсу спеціальності «Економічна теорія» Рудковська Наталія  та Харко Ірина приєднаються до команди компанії Nestle Business Services Lviv.

Переможцями дистанції ЛОУ АТ «Ощадбанк» стали студент 3 курсу спеціальності «Облік і оподаткування» Богдан Данилюк, який зараз проходить стажування з наступним працевлаштуванням з червня 2018 р. Сеник Олег (магістр 1 року навчання, спеціалізація «Фінанси, банківська справа та страхування») та студентки 2 курсу спеціальності «Економічна кібернетика» Брановська Ірина та Коваль Лілія розпочнуть стажування після завершення літної екзаменаційної сесії.

Дистанцію Leopolis-Realty успішно пройшли студентки 2 та 3 курсів економічного факультету спеціальності «Маркетинг» Гузікевич Ірина  та Костів Юлія відповідно.

Організатори заходу:

  • економічний факультет ЛНУ імені Івана Франка
  • Львівська міська рада

Партнери заходу: провідні компанії, які зацікавлені у співпраці з розумними та амбітними студентами.

Суть проекту: 5-годинний марафон (12:00-17:00) з перервою на фреш та каву, що передбачає проходження дистанцій компаній-партнерів за такими типами завдань:

  • аналіз СV;
  • тестування;
  • співбесіда.

Переможці марафону визначатимуться за кожною з дистанцій за підсумками набраних балів на кожному з етапів марафону. Компанія-партнер зобов’язується забезпечити стипендіальною винагородою (5000 грн.)/оплачуваним стажуванням/робочим місцем переможця її дистанції.

Коментарі

Позначки: