Як у Львові туристам роками здавали квартири в аварійному будинку: подробиці руйнування стіни від ДСНС

Новини 15 Лютого, 2019 193

Фото: ДСНС

14 лютого о 18:15 надійшло повідомлення про те, що у місті Львові на вул. Личаківській, 7 виникло задимлення в під’їзді житлового будинку.

Як повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Львівській області, по прибуттю на місце події пожежно-рятувальним відділенням загорання чи ознак пожежі не виявлено. Проте, було встановлено, що в даній будівлі стався обвал стіни (орієнтовно довжиною 10 м. та висотою близько 12 м.) з першого по третій поверх. Обвал стався в нежитловій частині будівлі, яка визнана аварійною з 1993 року.

Загиблих та потерпілих на місці події не має. На даний час будівля взята під охорону муніципальною дружиною. Аварійними бригадами виконано роботи по відключенню інженерних комунікацій.

В житловій частині будинку на момент події в одній квартирі перебувало двоє осіб, які відселені до родичів.

15 лютого заплановано засідання міської комісії ТЕБ та НС для подальшого вирішення даної події.

Фото: ДСНС

Як повідомлялося, у Львові обвалились зовнішня стіна триповерхового житлового будинку, більшість квартир в якому здаються подобово туристам.

«14 лютого, на вулиці Личаківській, 7, стався обвал стіни триповерхового житлового будинку», – про це, на своїй сторінці в соціальній мережі “Facebook”, з посиланням на очевидців події, пише керівник ГО “Варта1” Ігор Зінкевич.

Скриншот “Варта-1”

Стало відомо, що обвал стався у житловому будинку, в якому насправді проживають лише три особи — решта квартир здаються в оренду туристам, що приїжджають на кількаденні відвідини до Львова.

Безпосередньо зруйнована частина дому належала одному мешканцю, якого попросили на цю ніч покинути будинок. До речі, цей чоловік повідомив, що тріщини в будівлі були вже давно, споруда просто розповзалася на очах: стіна провисла й впала під власною вагою, оскільки її вже нічого не тримало — вона відійшла від дерев’яних конструкцій.

Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, на вул. Личаківській, 7 стався обвал флігельної частини нежитлових приміщень приватної форми власності. Наказом департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР приміщення було визнане аварійним. У 2015 році його викупили через аукціон. Згідно з договором купівлі-продажу, новий власник мав провести роботи з виведення приміщень з аварійного стану. Однак таких робіт він не провів.

У соцмереджах городяни висловлюють обурення аварійним станом будинків у Львові.

Скриншот/Facebook

 

Коментарі

Позначки: , , , ,