Як Порошенко помолився за Україну і українських захисників на фронті

Новини 28 Червня, 2019 159
Порошенко відвідав Всеукраїнську прощу на Яворівщині

Порошенко відвідав Всеукраїнську прощу на Яворівщині

На Львівщині відбулася Всеукраїнська проща до Страдчу з нагоди Дня мирянина та 30-річчя виходу Української Греко-Католицької Церкви із підпілля. У прощі взяв участь лідер партії “Європейська Солідарність”, п’ятий президент України Петро Порошенко спільно з керівництво УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом Шевчуком та понад 20 тисячами вірян.

Вони спільно помолились за Україну і попросили Божої помочі та захисту для українських військових на фронті.

Голова партії «Європейська Солідарність» подякував людям за підтримку і пообіцяв продовжувати боротьбу за Україну, щоб  не допустити проросійського реваншу. Він підкреслив, наскільки важливим для кожного українця є власна церква і духовна незалежність – це доводять десятиліття боротьби у підпіллі священнослужителів УГКЦ проти радянського тоталітарного режиму.

Страдецька гора –  одна з найдавніших християнських святинь України, яку називають українським Єрусалимом. Перші згадки про неї датовані ХІ століттям. Після того як 26 червня 1941 році більшовики закатувати тут блаженного отця Миколая Конрада та дяка Володимира Прийму – це  місце стало символом спротиву Української Греко-Католицької Церкви та всього нашого народу.

Коментарі

Позначки: ,