Як львівський губернатор сходив у кіно (ФОТО)

Новини 13 Жовтня, 2018 121

Фото: Facebook/Євгеній Кравс

Олег Синютка взяв участь у відкритті фестивалю сучасного польського кіно

На Львівщині 12 жовтня стартував перегляд сучасного польського кіно «Під Високим замком».

У Кінопалаці Генеральне консульство Республіки Польща у Львові за підтримки Польського інституту кіномистецтва покажуть новинки сучасного польського кіно.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, у відкритті фестивалю взяв участь голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Я прийшов до друзів, бо у цьому залі зібралися люди, які з повагою ставляться до нашої історії та культури. Ми будемо свідками надзвичайних фільмів, що демонструють українцям польську історію, будемо свідками того, як українці та поляки впродовж багатьох років жили поруч, творили спільну історію. Такі заходи демонструють нам ту частину спільної історії, коли українці з поляками – Симон Петлюра та Юзеф Пілсудський – об`єдналися задля того, щоб перемогти більшовизм. Тепер ми разом, пліч-о-пліч, повинні йти вперед, шанувати навзаєм свої народи та зачаровуватись культурою один одного. Це свято польського кінематографу буде яскравим прикладом того, якими мають бути відносини українців та поляків», – наголосив Олег Синютка.

Фото: Facebook/Olha Mateychyk

Фото: прес-служба Львівської ОДА

Головною метою перегляду є промоція польського кіномистецтва. Цього року протягом десяти днів буде представлено близько 20 фільмів.

На своїй сторінці у Facebook, фотокореспондент Євгеній Кравс поділився враженнями і світлинами з відкриття фестивалю.

Червона доріжка і військовий літак: у Львові стартував перегляд польського кіно «Під Високим замком», який організувало Генеральне консульство Республіки Польща у Львові за підтримки Польського інституту кіномистецтва. До кінопалацу, де відбувався захід, проклали червону доріжку. Відкрили захід фільмом «Дивізіон 303. Правдива історія», який зображує героїзм польських пілотів під час ІІ світової війни.

Гостей у Кінопалаці зустрічав Генеральний Консул Республіки Польщі у Львові Рафал Вольські з дружиною. “Рік проведення цьогорічного Перегляду є винятковим, адже сто років тому, після завершення Першої світової війни, Польща стала повертати собі свою незалежність після тривалої неволі. Саме тому в програмі не забракне акцентів, пов’язаних з останніми століттями в історії Польщі”, – зазначив Рафал Вольські.

Фото: Facebook/Євгеній Кравс

Як відомо, під час цьогорічного Перегляду глядачам представлять 20 польських стрічок, повно- та короткометражних. У програмі заходу – і романтичні комедії, й історичні драми, і сімейні фільми. Своєрідною родзинкою VII Перегляду у Львові стануть 4 повнометражні фільми, а саме історична драма “Дивізіон 303. Правдива історія”, а також номінанти 42 кінофестивалю у Ґдині “Тиха ніч”, “Птахи співають у Кіґалі” та “Найкращий”.

Окрім кінопоказів, в межах фестивалю також відбудуться два музичні концерти, нічний кіномарафон, квест “Політ над Львовом”, виставки та зустріч з польським актором, володарем кінонагороди “Золотий Лев” Аркадіушем Якубіком.

Вартість квитка на один кіносеанс – 35 гривень.

Коментарі

Позначки: , ,