Я не готовий опубліковувати мої розмови з Путіним, – Зеленський

Новини 10 Жовтня, 2019 175
Володимир Зеленський / REUTERS. Фото: УНІАН.

Володимир Зеленський / REUTERS. Фото: УНІАН.

Президент Володимир Зеленський вважає, що оприлюднення стенограм його розмов з президентом РФ Володимиром Путіним може нашкодити поверненню українських політв’язнів та процесу припинення війни на Донбасі. Про це пише УНІАН.

Про це він сказав під час прес-марафону у відповідь на питання журналістів щодо того, чи не збирається він слідувати прикладу США та оприлюднити стенограму розмови з американським президентом Дональдом Трампом, а також і з Путіним.

“Я не готовий опубліковувати мої розмови, я навіть не опублікував розмову з паном Трампом”, – зазначив президент.

Він сказав, що оприлюднення розмов, наприклад, з Путіним, може призвести до того, що зникне можливість проведення подальших розмов з президентом РФ та повернення полонених. “Мої розмови з президентом РФ підкріплені результатом дуже складним – поверненням людей. Я не граюсь в ніякі ігри, які пов’язані з життям людей. Я не буду нічого опубліковувати, тому що я знаю, що це нашкодить продовженню процесу повернення людей і припинення війни”, – наголосив він.

Крім того, президент вважає, що публікація розмови з Путіним може призвести до проблем з західними партнерами та всередині країни.

“Якщо ці дзвінки приносять результат, давайте залишимо їх в тому форматі, в якому в нас є правильний результат”, – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Офіс президента не буде оприлюднювати свою версію стенограми телефонної розмови президентів України та США від 25 липня, після якої Палата представників Конгресу оголосила про офіційне ініціювання процедури імпічменту Дональда Трампа.

Коментарі

Позначки: , ,