Визнання “Азову” терористичною організацією зіграє на руку Росії, – Клімкін

Новини 28 Жовтня, 2019 290

Клімкін додав, що список українських політв'язнів час від часу поповнюється новими іменами / фото УНІАН

Україна має відреагувати на ініціативу Конгресу США внести полк “Азов” до списку терористичних організацій, оскільки наслідки цього рішення можуть торкнутись усіх захисників України. Крім того, наявність у лавах Збройних сил України “терористичної організації” може бути використана Росією.

Про це в ефірі Прямого заявив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

“Я вважаю, що це ситуація, в якій потрібно діяти негайно. Взагалі, потрібно було діяти вчора, реагувати майже негайно. Оскільки ця історія загрожує дуже складними процесами для нашого суспільства. Я не вірю у теорії змов, але те, що це підроблено –  сто відсотків”, – сказав дипломат.

Зокрема Клімкін підкреслив, що внесення полку “Азов” до списку терористів може бути небезпечним для України, оскільки цим може скористатися Росія.

“Це може бути не просто небезпечним, а катастрофічним. Оскільки з цього може піти хвиля взагалі на всіх захисників, які борються з російською агресією. Росія ж отримає не просто козир, а набір козирів, якими буде оперувати. Кремль отримає можливості для того, щоб штовхати цю ситуацію далі. Крім того у Європі також є сили, якими можна маніпулювати. Тому ситуація надзвичайно небезпечна”, – наголосив колишній глава МЗС.

Клімкін також зазначив, що ініціатива Конгресу США внести полк “Азов” до списку терористичних організацій не є випадковою.

“Сьогодні в Штатах Україна сприймається як гаряча картоплинка, якщо можна зробити таке порівняння. Усі кажуть, що хочуть захищати Україну, але у сьогоднішній ситуації ніхто не хоче до того долучатися. І ця історія з “Азовом”, якщо для Росії вона б не трапилась, її обов’язково потрібно було б зробити. Тому я вважаю, що це все абсолютно не випадково: не випадково з точки зору змісту і не випадково з точки зору часу”, – зауважив ексміністр закордонних справ.

Нагадаємо, Конгрес США вимагає визнати полк “Азов” терористичною організацією. Про це повідомив Нью-Йоркський конгресмен Макс Роуз, який ініціював звернення та опублікував зміст листа на своїй сторінці у Twitter. Заяву підписали ще 39 членів Конгресу з Демократичної партії США. Конгресмени вимагають включити “Азов” до списку іноземних терористичних організацій, у які входять ІДІЛ, Аль-Каїда, Хамас тощо.

Коментарі

Позначки: , ,