Всі народні депутати мають виступати державною мовою і «Опозиційна платформа – За життя» в цьому плані не є виключенням, – про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради, кандидат у народні депутати від партії «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко.

«Підготовча група по організації урочистого засідання Верховної Ради дев’ятого скликання. Представник ОПЗЖ Вадим Рабінович почав виступ російською. Відразу підняла питання неприпустимості порушення регламенту і законів України. Офіційною мовою всіх офіційних заходів у Верховній Раді є державна. Мою вимогу підтримав представник «Слуги народу» Разумков, який теж веде засідання виключно українською. Примусили таки виконувати норми регламенту. Засідання відбувається українською», – зазначила Ірина Геращенко.

Представники «Європейської Солідарності» можуть перекладати Вадиму Рабіновичу, але, відповідно до законодавства та регламенту, він зобов’язаний виступати державною мовою, – наголосила політик.

«В. Рабинович знову вмикається російською. Вимагає собі перекладача. Я готова допомогти з перекладом, не питання, але всі народні депутати мають виступати українською на офіційних заходах», – прокоментувала Ірина Геращенко.