Вихованець львівської академії сухопутних військ отримав відзнаку у Великій Британії

Новини 10 Серпня, 2019 115

Артем Бараненко з батьками. Фото: British Embassy Kyiv

Українець Артем Бараненко отримав особливу відзнаку – Меч найкращого закордонного випускника Королівської академії сухопутних військ Великої Британії в Сандгерсті цього року.

Щороку відзнака присуджується курсанту, який продемонстрував найвищі результати у навчанні та під час іспитів. Цього року в Академії навчалось 33 офіцери, які представляли збройні сили 22х різних країн – від Афганістану, Албанії, Азербайджану до України та США, йдеться на сторінці British Embassy Kyiv.

Артем Бараненко. Фото: British Embassy Kyiv

Артем – кадет Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та один із 15 українців, які навчались у Сандгерсті (Королівська академія приймає слухачів з України з 1997 року). Він став першим українцем, який удостоївся цієї високої відзнаки в стінах цього закладу.

На цьогорічній випускній церемонії були також присутні батьки Артема, які розділили з ним цей зворушливий момент і не приховували радості та гордості за сина.

Нагороду українцю вручав генерал-майор Пол Ненсон, командувач Королівської академії сухопутних військ Великої Британії та кавалер Ордену Британської Імперії, – передає «Діло».

 

Коментарі

Позначки: , , ,