Вибухи в Балаклії: у Харківській лікарні повідомили про стан двох постраждалих

Новини 16 Листопада, 2019 127
На арсеналі у Балаклії на Харківщині прогриміли вибухи

На арсеналі у Балаклії на Харківщині прогриміли вибухи

У Харківській лікарні невідкладної допомоги повідомили про стан двох постраждалих військовослужбовців, які планово проводили розмінування боєприпасів на території складу Міністерства оборони Україні в Балаклії Харківської області. Один із потерпілих у важкому стані.
Про це пише “Четверта студіяпосилаючись на “Громадське”.

Як розповів hromadske заступник головного лікаря медзакладу Андрій Соцький, 43-річний сапер перебуває у важкому стані в реанімації у відділені політравм. У нього осколкові поранення та перелом плеча.

«Він на штучній вентиляції легень у реанімації. У нього опіки кінцівок та тулуба близько 20%. Також в нього численні осколкові поранення м’яких тканин», — зазначив Соцький.

Другий постраждалий, 24-річний сапер, перебуває в опіковому відділенні. У нього уражено близько 20% тіла. Його стан стабільно важкий стан, але він притомний.

«Його перев’язали під наркозом. На одужання знадобиться близько місяця», — розповів завідувач опікового відділення Харківської лікарні невідкладної допомоги Аслан Цогоєв.

Ще двоє травмованих перебувають у військовому шпиталі у Харкові, п’ятий постраждалий — у медичному закладі Балаклії.

Як повідомив речник Міноборони у Харківській області Віталій Саранцев, під час вибухів у Балаклії загинув старший солдат і прапорщик 91-го окремого полку оперативно забезпечення з Сумської області.

Під час розмінування постраждали двоє саперів із Харківської області, ще двоє з Кіровоградської та Сумської областей та один із Києва.

Нагадаємо, удень 15 листопада в Балаклії сталися вибухи на військовому арсеналі, внаслідок чого п’ятеро військових дістали поранення, двоє загинули.

Коментарі

Позначки: , ,