Вулицю Пластову закрили для руху транспорту: відновлено ремонтні роботи

Новини 08 Липня, 2019 123

Від сьогодні відновлюються роботи із завершення капітального ремонту вул. Пластової. Роботи на цьому об’єкту були розпочаті минулого року, однак їх призупинили через необхідність докоригування проекту. Відкоригований проект пройшов повторну експертизу ДП «Спеціалізована державна експертна — центральна служба української державної будівельної експертизи» ДП «Укрдержбудекспертиза». Переможцем тендерних торгів стало ТзОВ «НВП Шляхбуд». З ними ЛКП «Львівавтодор» уклало договір у травні 2019 р. Загальна кошторисна вартість на виконання будівельних робіт складає 27,3 млн. грн.

Про це йдеться на сайті ЛМР.

“Після коригування проекту, проходження експертизи, проведеного тендеру, від сьогодні розпочинаються роботи із завершення капітального ремонту вул. Пластової. Очікуємо за 4 місяці завершити усі роботи.

Чому не закінчили ремонт минулого року? Згідно з законодавством, якщо сума проекту становить, умовно 10 млн. грн., та ми виявляємо необхідність додаткових робіт, і якщо сума цих робіт перевищує 50% від загальної суми, то ми не можемо коригувати проект в межах тендеру, який відбувся, а мусимо відкоригувати проект і провести повторний тендер. Так і було зроблено. У результаті на 2 млн. грн зменшилася ціна ремонтних робіт”, – розповів Андрій Білий, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

За його словами, на вул. Пластовій є автопарк приміських і міських сполучень. Парк не зупиняв свою роботу на час ремонту дороги. Тому, як було домовлено з власником автопарку, ці місця, які будуть пошкоджені, за час призупинення ремонтних робіт, він відремонтує за свій кошт.

Нагадаємо, за інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, цього року будуть завершені ремонтні роботи, розпочаті у минулих роках на 8 об’єктах, — це завершення робіт з будівництва гравійної дороги до мікрорайону «Білогорща», ремонт вул. Замарстинівська, ремонт вул. Пластова, ремонт вул. Зелена (завершено), ремонт вул. Збиральна (завершено), ремонт вул. Пулюя-Трускавецька, ремонт вул. Зимновідська-Станційна, та ремонт вул. Городоцька, 166.

“Капітальний ремонт вул. Пластової проводиться на ділянці від вул. Богданівської до вул. Бескидської”. Загальна довжина дороги, яку ремонтують — 1194 м.

Роботи розпочалися минулого року, та були призупинені через необхідність докорегування проекту. Проект пройшов повторну експертизу Державним підприємством «Спеціалізована державна експертна — центральна служба української державної будівельної експертизи» ДП «Укрдержбудекспертиза» у Львівській області від 21 березня 2019р. № 14−0319−19, з загальною кошторисною вартістю 55,3 млн. грн.

Переможцем тендерних торгів стало ТзОВ «НВП Шляхбуд». З ними ЛКП «Львівавтодор» уклало договір у травні 2019 р. Загальна кошторисна вартість на виконання будівельних робіт складає 27,3 млн грн з ПДВ”, — повідомив Олексій Хміль, прес-секретар ЛКП «Львівавтодор».

За інформацією ЛКП «Львівавтодор», станом на 19 грудня 2018 р. на вул. Пластова були виконані наступні будівельні роботи:

улаштований і випробуваний водопровід діаметром 315 мм;
улаштовано водопровід діаметром 315 мм — 1221 м;
улаштована і випробувана напірна каналізація діаметром 315 мм;
улаштовано напірну каналізацію діаметром 315 мм — 1230 м;
улаштовано дощову каналізацію діаметром 600 мм — 402 м;
виконано підключення дощової каналізації діаметром 315 мм — 68,5 м;
улаштовано дощову каналізацію діаметром 500мм — 428 м;
виконано підключення дощової каналізації діаметром 315 мм — 77,5 м;
вибрано дорожнє корито — 1194 м.п.;
улаштовано геотекстилю — 1194 м.п.;
улаштовано піщаної основи — 1194 м.п.;
улаштовано георешітку — 1194 м.п.;
улаштовано щебеневу основу товщиною 20−40 мм — 1194 м.п.;
улаштовано бордюр — 1451 м.п.;
улаштовано тротуарну плитку — 300 м2;
улаштовано бетонний поребрик — 440 м.п.
Натомість у 2019 році передбачено влаштувати тротуари, влаштувати два шари асфальту, виконати благоустрій та встановити дорожні знаки.

Як повідомили в департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, від сьогодні, 8 липня, до 22.00 год. 30 грудня 2019 року, на час проведення робіт з капітального ремонту вул. Пластової, буде перекрито для руху транспорту вул. Пластову, на ділянці від вул. Богданівської до вул. Бескидської. Об’їзд дороги здійснюватиметься, відповідно до розробленої тимчасової схеми організації дорожнього руху.

Коментарі

Позначки: , , ,