Вулицями Львова прогулялися принц Ліхтенштейну Алоїз та принцеса Софі

Новини 07 Червня, 2018 318

Фото Львівської ОДА

На Львівщині сьогодні, 7 червня, з візитом перебувають  спадковий принц Князівства Ліхтенштейн Алоїз та спадкоємна принцеса Князівства Ліхтенштейн Софі.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, в межах візиту принц Князівства Ліхтенштейн Алоїз та принцеса Софі зустрілись із головою Львівської ОДА Олегом Синюткою.

Очільник області ознайомив високоповажних гостей із інвестиційним потенціалом області. Також сторони обговорили активізацію українсько-ліхтенштейського діалогу та торговельно-економічне співробітництво.

Також, принц Ліхтенштейну Алоїз і принцеса Ліхтенштейнська Софія прогулялись історичним середмістям Львова. Під час прогулянки вони ознайомилась з історичними пам’ятками міста, зокрема відвідали Вірменський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці, Латинський кафедральний собор – Митрополичу базиліку Успіння Пресвятої Діви Марії, церкву Успіння Пресвятої Богородиці, а також Гарнізанний храм святих апостолів Петра і Павла. Екскурсію для почесних гостей провів Олег Турій – проректор із зовнішніх зв’язків Українського Католицького університету

Фото Львівської ОДА

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, сьогодні також відбулась зустріч міського голови Львова Андрія Садового з принцом Князівства Ліхтенштейн. Під час зустрічі Андрій Садовий, зокрема, наголосив на важливості звернення з боку Принца Ліхтенштейну до керівництва країни-агресора щодо звільнення Олега Сенцова та інших українських політичних в’язнів.

Фото Львівської міської ради

Спадкоємний Принц Князівства Ліхтенштейн Алоїз та його дружина спадкоємна принцеса Софі відвідали Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла.

Про це у себе на сторінці у Facebook написав настоятель храму о. Степан Сус.

Фото о. Степан Сус

Фото varta1.com.ua

Довідка. В межах візиту в Україну Спадковий принц Князівства Ліхтенштейн Алоїз та Спадкоємна принцеса Князівства Ліхтенштейн Софі 6 червня зустрілись із Президентом України Петром Порошенком. Це перший візит високого представника Ліхтенштейну до України з початку дипломатичних відносин між обома державами.

Прабабуся принца Ліхтенштейну Алоїза у 1917 році працювала у Києві у Червоному Хресті як сестра милосердя. Про це розповів Президент України Петро Порошенко під час спільного брифінгу з принцем Королівства Ліхтенштейн Алоїза.

Князівство Ліхтенштейн — мікродержава на заході Європи, що межує з Австрією на сході та Швейцарією на заході. Форма правління — конституційна монархія.

 

Коментарі

Позначки: , ,