Реакція громадян на підписання «формули Штайнмаєра» призвела до того, що президент Володимир Зеленський був вимушений пояснити суспільству, яку мету він переслідував, коли давав згоду на підписання «формули Штайнмаєра» і до чого це призведе, – про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка під час спілкування з журналістами .

«Маємо велике сподівання, що до президента прийшло розуміння, що цей документ – пастка для України. Виступ президента щодо «формули Штайнмаєра» – це реакція на людей, які від Краматорська і Харкова до Львова і Івано-Франківська вийшли на вулицю, аби заявити про свою позицію. І це не позиція політиків, чи представників парламенту, з якою президент не рахується і не чує, це позиція людей. Це той голос який, сподіваюсь, він почує», – зауважив парламентар.

Народний депутат також наголосив: «Цих людей багато і я, впевнений, що з кожним днем їх буде ще більше, якщо нічого не зміниться в поведінці нової влади», – акцентував він.

Підсумовуючи Олег Синютка наголосив: «Справжня реакція якої ми хочемо від президента – це дорожня карта, яка не ставить воза поперед коня, а спочатку забезпечує безпекові речі, як це було прописано в Мінських угодах, а потім вибори.

«Думаю, президент вже зрозумів, яку політичну помилку і в яку пастку його тягне Росія», – додав політик.