Володимир Омелян анонсував захід Ryanair

Новини 05 Січня, 2018 34

Володимир Омелян

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян анонсував появу хороших новин про Ryanair в контексті заходу авіакомпанії на український ринок

Про це міністр сказав в ефірі телеканалу Еспрессо, передає avianews.com.

“Ryanair буде в цьому році в Україні, думаю, протягом січня про це буде хороша новина”, – сказав він.

За словами Омеляна, в країні повинні бути дешеві авіаперевізники і високий рівень конкуренції на цьому ринку. “Українці готові літати, більш того, іноземці готові літати в Україну, якщо будуть низькі ціни, і відкривати для себе нашу державу, а це важливо як для розвитку  бізнесу, так і для туристичних контактів”, – прокоментував ситуацію міністр.

Він також повідомив, що Україна йде в тренді європейського ринку, коли сегмент бюджетних авіаперевезень зростає, і коли класичні авіакомпанії повинні змінювати свою політику. “Пасажир не готовий платити великі гроші за звичайний вид перевезень. Йому просто важливо долетіти з точки А в точку Б максимально швидко і дешево, а не в супер розкішних умовах або золоті”, – сказав Омелян.

Раніше міністр повідомляв, що переговори Ryanair і “Борисполя” на фінальній стадії.

Нагадаємо, у липні 2017 року компанія Ryanair заявила про свою відмову від виходу на український авіаринок. Ірландський лоукост звинуватив керівників аеропорту “Бориспіль” у лобіюванні інтересів одного перевізника – МАУ, через якого нібито і не вдалось домовитись. Міністр інфраструктури Омелян звинуватив у зриві домовленостей директора аеропорту Павла Рябікіна. Той у відповідь заявив про політичний тиск міністра і прем’єра, а пропозиції Ryanair назвав економічно збитковими.

Коментарі