Власник Rozetka погрожує згорнути бізнес, якщо Зеленський підпише закон

Новини 30 Вересня, 2019 251

Фото: ФБ

Владислав Чечоткін заявив, що згорне бізнес, якщо президент України Володимир Зеленський підпише закон, який зобов’язує підприємців використовувати касові апарати

Власник інтернет-супермаркету Rozetka Владислав Чечоткін заявив, що згорне бізнес, якщо президент України Володимир Зеленський підпише закон, який зобов’язує підприємців використовувати касові апарати.

Про це повідомляє espreso.tv з посиланням на допис Чечоткіна у facebook.

“Уже наступного тижня президент може підписати законопроєкти №1053-1 і №1073, які Верховна Рада ухвалила нібито з метою вивести бізнес із тіні і створити здорову конкуренцію, а насправді – для боротьби з бізнесом. Я впевнений, що закони в такому вигляді вб’ють десятки тисяч підприємців”, – переконаний Чечоткін.

Він зазначив, що загалом до закону про введення всезагальних касових апаратів №1053-1 питань не має. Проблеми можуть виникнути із нормою, за якою будь-який споживач може заявити у податкову про “неправильний” чек.

“Зараз напишу про закон №1073. Згідно з ним, будь-який споживач може заявити в податкову про “неправильний” чек. Якщо буде доведено, що чек “неправильний”, споживач отримає товар, придбаний за цим чеком, безкоштовно. Водночас “неправильний” означає – немає в базі публічної податкової. Немає обмежень на кількість заяв, немає відповідальності для заявника, немає відповідальності податкової. Зате є потенційний штраф для бізнесу у розмірі 250% і завжди, за кожною скаргою, 100% проблеми з позаплановою перевіркою для підприємця”, – написав Чечоткін.

За його словами, Rozetka виступає проти цього закону і у разі його ухвалення зупинить бізнес.

“Ми в Rozetka категорично не підтримуємо цього закону. Ми готуємося до зупинення бізнесу”, – заявив Чечоткін.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,