Влада Львівщини допоможе прибирати сміття, яке викинули у Золочівському районі, – Романчук

Новини 12 Травня, 2018 140
Сміття у Куровичах

Сміття у Куровичах

Львівська ОДА допоможе сільському голові села Куровичі Золочівського району Львівської області прибрати сміття, яке незаконно скинули кілька вантажівок.

Про це у Фейсбуці повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук.

«Ми допоможемо сільському голові прибрати сміття. На сьогодні працівники департаменту вивчають маршрути руху перевізників, що здійснюють вивезення сміття з міста Львова і, я думаю, в найближчий час недобросовісні горе-водії будуть встановлені та покарані», – написав Романчук.

Нагадаємо, як писав Вголос, на території рекультивованого сміттєзвалища біля села Куровичі Золочівського району Львівської області незаконно скинули кілька вантажівок побутових відходів.

Голова Куровицької сільської ради Володимир Чорнопис повідомив, що зараз це старе сміттєзвалище перебуває на стадії закриття. У квітні сільська рада провела рекультивацію сміттєзвалища і встановила на в’їзді до нього шлагбаум із колодкою.

Проте у ніч з 4 на 5 травня, коли територія уже була приведена до ладу, невідомі виламали шлагбаум і скинули там приблизно 160 кубометрів відходів. Вранці 5 травня місцеві посадовці знайшли серед цього сміття ящики із львівськими адресами, чеки і квитанції із львівських вулиць.

«5 травня я звернувся в екологічну службу району та до поліції. Згодом написав звернення до голови Золочівської райдержадміністрації і голови Золочівської райради. Працівники поліції  і комісія сільради з благоустрою склали протоколи про знайдене поблизу села сміття. Проте за деякий час Державна екологічна інспекція у Львівській області прислала мені листа, датованого ще 2-м травня (сміття біля села висипали у ніч з 4-го на 5-е, -ред.), із розповіддю про те, що біля села виявлено сміття невстановленого походження. Цим листом мене, голову сільради, який звертався у всі служби із проханням допомогти, самого зобов’язали з’ясувати походження цих відходів, їхній склад, властивості, вартість, ступінь небезпеки для довкілля, а тоді про вжиті заходи повідомити Львівську держекоінспекцію», – розповів Володимир Чорнопис.

За словами сільського голови, цей інцидент – не рідкість, а частина зумисне організованої схеми, адже раніше на території кількох інших населених пунктів люди спіймали машини зі сміттям.

«Звісно, так найлегше: звезти сміття, а тоді ще оштрафувати сільського голову і заткнути йому рота, аби сидів тихо і не перечив», – обурюється Чорнопис.

Коментарі

Позначки: , ,