Вітольда Ващиковського роздратували можливі санкції ЄС проти Варшави

Новини 15 Листопада, 2017 106

Міністр закордонних справ РП Вітольд Ващиковський. Фото: Еспресо.TV

Міністр закордонних справ Польщі вважає, що мову сьогоднішньої дискусії можна назвати “мовою ненависті”

Міністр закордонних справ Вітольд Ващиковський “шокований” сьогоднішньою дискусією у Європейському парламенті про верховенство права у Польщі, – повідомляє “Польське радіо”.

Євродепутати розкритикували ситуацію, що склалася у Польщі, та розпочали процедуру з запровадження в дію 7 статті Договору про утворення Європейського Союзу. Йдеться про підготовку подання до країн-членів ЄС про серйозну загрозу для верховенства права.

Очільник польського МЗС Вітольд Ващиковський повідомив журналістам, що не розуміє, на якій підставі відбувалися дебати про реформу судочинства. Він підкреслив, що цих змін ще не було прийнято польським парламентом. Міністр вважає, що мову сьогоднішньої дискусії можна назвати «мовою ненависті». Також він заявив, що Польща послідовно підтримувала діалог із Брюсселем, та звинуватив єврочиновників у тому, що вони не хотіли із Варшавою розмовляти.

Шеф польського дипломатичного відомства анонсував, що до цієї справи втрутиться прем’єрка Беата Шидло під час саміту ЄС в Ґетеборзі, що відбудеться найближчим часом.

Коментарі

Позначки: , , ,