Військові, які самовільно залишили військову частину або дезертували, мають бути виведені з чисельності ЗСУ, – Забродський

Новини 21 Вересня, 2019 313
Михайло Забродський

Михайло Забродський

Фракція «Європейська Солідарність» підтримує законопроект про внесення змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо удосконалення деяких питань проходження громадянами військової служби».

Про це сказав під час виступу на засіданні парламенту народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Михайло Забродський.

«Хочу висловити підтримку законопроекту в тому вигляді, в якому він зараз є, і пояснити, що головним питанням цього проекту закону є призупинення військової служби для осіб, які самовільно залишили військову частину або взагалі дезертували з лав Збройних Сил.

Про що іде мова? На жаль, впродовж понад п’ять років ми несемо жахливу спадщину 1,2 і частково 3-ої хвилі мобілізації, це ті військовослужбовці, які залишили військові частини, не виконували обов’язки і продовжують рахуватися в СЗЧ. І що дивно, до сьогодні вони продовжують рахуватися у складі Збройних Сил України. Законопроект спрямований на те, щоб служба таким особам призупинялася і відповідно призупинялися всі виплати. Головне, щоб чисельність цих військовослужбовців, а їх за різними оцінками від 8 до 10 тис. чоловік, не була врахована в загальну чисельності ЗСУ», – сказав він.

Забродський також зазначив, що підтримує позицію фракції «Голос» щодо вдосконалення законопроекту та виключення з нього деяких радянських норм.

«Хочу підтримати позицію фракції «Голос» стосовно того, що ряд положень законопроекту, зокрема, щодо здачі в полон, дійсно потребують суттєвого доопрацювання, оскільки це певним чином спадщина від радянських часів і перших років незалежності, коли документи просто переводилися на державну мову, не зважаючи на їх суть», – додав він.

Коментарі

Позначки: ,