Відпочиваючих попереджають, що на пляжах Одеси морська вода не відповідає нормам

Новини 19 Червня, 2019 165

Фото: rbc.ua

В Одесі на багатьох пляжах морська вода не відповідає нормам.

Як повідомили у прес-службі мерії Одеси, сьогодні стали відомі результати дослідження морської води.

Йдеться про результати моніторингових лабораторних досліджень якості морської води в місцях масового відпочинку.

Проби були відібрані 10 червня державною установою «Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України» в певних контрольних «точках» на пляжах Одеси. Зокрема, на 10-й, 13-й і 16-й станціях Великого Фонтану, а також у гідропарку «Лузанівка».

Дослідження показали, що за санітарно-мікробіологічними показниками вода не відповідає вимогам. Це пояснюється тим, що 8-9 червня в місті пройшли зливи й велика кількість поверхневих вод потрапила в акваторію пляжів.

З метою недопущення погіршення епідситуації в оздоровчий період і профілактики захворювань, що передаються водним шляхом, Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області рекомендує населенню поки утриматися від купання на перерахованих вище пляжах. Рекомендації діють до особливого розпорядження.

При цьому повідомляється, що на пляжах «Отрада» і «Дельфін» санітарно-хімічні показники води відповідають гігієнічним вимогам.

Як повідомлялося, 11 червня в Головному управлінні Держпродспоживслужби України в Одеській області заявили, що на узбережжі Чорного моря спостерігається аномальне явище. Зокрема, на пляжах Одеси та області зафіксовано інтенсивний розвиток водоростей, що може призвести до наявності у воді шкідливих речовин та мікробіологічних організмів. У зв`язку з цим купатися не рекомендується.

УНІАН

Коментарі

Позначки: , , ,