Віденський Миколай завітав до діток у сиротинець Львова

Новини 20 Грудня, 2018 123

Фото: Український клуб при VIC

Понад 50 дошкільнят Львівського дитячого будинку №1 для дітей-сиріт отримала на свято Миколая подарунки, кошти на які були зібрані з доброчинних продажів українських сувенірів під час Тижня України у Віденському Відділенні ООН.

Про це повідомляється на сторінці Українського клубу при VIC у Facebook.

«На свято Миколая Український Клуб при Віденському міжнародному центрі завітав до сиротинця №1 для дошкільнят, що у Львові на вулиці Таджицькій. Голова Клубу Соломія Омелян разом із волонтерами передали індивідуальні подарунки п’ятдесят одній дитині, що зараз мешкає у цьому дитячому будинку», – зазначається у повідомленні.

Дітки зустріли волонтерів Клубу чудовими різдвяними віршиками та піснями. Це створило відчуття справжнього свята та тепла. Кожному в подарунок дісталася славнозвісна “Абетка” видавництва А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, солодощі, фрукти, а найголовніше – листівочки та малюнки від учнів Української суботньої школи у Відні, які особливо потішили маленьких мешканців дитячого будинку.

Активістка Клубу Оксана Федорів розповіла діткам чарівну історію про те, як Миколай дізнався про них, як передав подарунки аж із Відня і не велів давати різок, бо діти були надзвичайно добрими, чемними та старанними.

Соломія Омелян обійняла кожну дитину та переказала вітання від Миколая. Гості були вражені високим рівнем підготовки та розвитку деяких дітей та тішилися, що ними гарно опікуються.

Фото: Український клуб при VIC

Для побутових потреб дитячого притулку Клуб придбав необхідну техніку: телевізор, порохотяги, праски, фени та інше. Сиротинець прикрасили важливі атрибути різдвяних свят від Клубу – барвисті ялинкові вогники та прикраси.

Для розвитку дрібної моторики та творчих здібностей дітки отримали чудові конструктори, альбоми для малювання та розмальовки, кольоровий папір, олівці, фарби та фломастери, а ще неймовірні високохудожні кольорові книги – чудові збірки казок та віршів для бібліотеки сиротинця.

Доброчинний проект допомоги дитячому сиротинцю під назвою «Різдвяне диво для українських дітей- сиріт» втілено у рамках ініціативи «Тиждень України в Організації Об’єднаних Націй (ООН) у Відні 12-16 листопада 2018 року». Під час Тижня Клуб зібрав необхідні кошти з доброчинних продажів українських сувенірів у міжнародному центрі ООН.

Проект відбувся за підтримки Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні та Міністерства закордонних справ України. До проекту долучилася Українська суботня школа у Відні.

 

Коментарі

Позначки: