Верховний Суд скасував ухвалу Львівської міськради

Новини 30 Серпня, 2019 108

Фото: 24Канал

Прокуратура через суди скасувала ухвали міськради, яка дозволила фірмі виготовити проєкт землеустрою у історичному ареалі Львова.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Як зазначається, визнано протиправною та скасовано ухвалу Львівської міської ради від 20.10.2016 «Про надання ТзОВ дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)» на проспекті Свободи, 45 у м.Львові.

Так, 31.07.2019, Верховним Судом задоволено касаційну скаргу заступника прокурора області, скасовано постанову Львівського апеляційного адміністративного суду від 18.09.2017, залишено в силі постанову Львівського окружного адміністративного суду від 08.06.2017, якою задоволено позовні вимоги керівника Львівської місцевої прокуратури №1 про визнання протиправною та скасування ухвали органу місцевого самоврядування.

«Спірна земельна ділянка розташована у межах території, віднесеної до історичного ареалу м.Львова, на ній є пам’ятка культурної спадщини місцевого значення, а тому належить до земель історико-культурного призначення (ч.1 ст.34 Закону України «Про охорону культурної спадщини»). Неправомірність ухвали міської ради полягає у тому, що при наданні Товариству дозволу на виготовлення проєкту землеустрою, змінено цільове призначення земельної ділянки із земель історико-культурного призначення на землі житлової та громадської забудови. При цьому, не враховано, що правовий режим вказаної земельної ділянки визначається фактом знаходження на ній архітектурної пам’ятки» – йдеться у повідомленні прокуратури області.

 

Коментарі

Позначки: , , ,