Важливо об’єднатися і показати владі, що Україна не допустить реалізувати «формулу Штайнмаєра», – Яна Зінкевич

Новини 07 Жовтня, 2019 103

Кожен сантиметр землі, яку зараз хочуть здати, окроплений кров’ю наших військових і місцевих жителів.

Про це сказала народний депутат фракції «Європейська Солідарність», волонтер  Яна Зінкевич в коментарі «Прямому» під час Всеукраїнського віче на Майдані «Зупинемо капітуляцію».

«Я хочу сказати, що зараз настрої дуже серйозні і навіть радикальні. Всі розуміють, що зараз відбувається здача інтересів України, що це перші кроки до нашої капітуляції. Всі розуміють, що «формула Штайнмайєра» це насамперед формула Путіна і вона захищає російські інтереси і аж ніяк не українські.

Дуже важливо зараз об’єднатися, щоб спільно подолати перешкоди і показати владі, що це неприпустимо, що українській народ цього не допустить, що ми воююча країна і кожен сантиметр землі, яку зараз хочуть здати, окроплений кров’ю наших військових і місцевих жителів. Ми не маємо жодного права не відреагувати. Так само ми маємо розуміти, що не може бути ніяких виборів на окупованій території до того, як ми будемо мати повний контроль над нашим кордоном. Тому ті кроки, які зараз робить влада, є неприпустимими»,- сказала Зінкевич.

Вона категорично спростувала інформацію, що ця акція є проплаченою.

«Немає навіть одного відсотка, що людям, які беруть участь в акції, заплатили. Всі ці люди небайдужі, ми з ними бачилися на війні і на громадських акціях, на Революції Гідності. Припускати, що вони проплачені – це абсурд, тим більше така кількість людей.

Необхідно розуміти, що до організації акції долучилась дуже велика кількість громадських організацій, які довели свою репутацію за останні роки. Тому я вважаю, що подібну інформацію розповсюджують вороги України, щоб відмовити людей долучатися до протестів»,- наголосила Зінкевич.

Коментарі

Позначки: ,