В ЄС стурбовані коливаннями біткоїну, закликають оновити фінансові правила

Новини 21 Грудня, 2017 149

Ілюстративне фото

Європейська комісія закликала трьох фінансових регуляторів ЄС терміново оновити фінансові правила, щоб впоратися з нестабільністю криптовалюти біткоїн, після того, як а за рік подорожчала з $1000 до $20 тисяч

Про це йдеться у листі віце-президента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса на адресу регуляторів, повідомляє Euractiv.

Біткоїн з початку року подорожчав майже в 20 разів, і цього місяця знову був у центрі уваги, коли дві основні американські біржі почали торгувати ф’ючерсами на біткоїни.

“Події, які стосуються біткоїну і криптовалют в останні тижні вимагають нашої підвищеної уваги”, – застеріг Домбровскіс.

За його словами, фінансові регулятори повинні скласти нові плани “в терміновому порядку … на тлі останніх ринкових змін”.

Домбровскіс також закликав регуляторів “провести подальшу роботу, щоб оцінити та потенційно покращити застосування регуляторної бази до біткоїнів та криптовалют”.

“Існують чіткі ризики для інвесторів та споживачів, пов’язані з нестабільністю цін – у тому числі ризик повної втрати інвестицій, невдалих операцій та безпеки, маніпулювання ринком та прогалини відповідальності”, – йдеться у листі.

Лист надійшов в той же день, коли вартість біткоїну впала приблизно на 15%, оскільки інвестори злякалися з приводу того, що біржу Південної Кореї зламали хакери.

Минулого тижня країни ЄС домовилися про посилення правил для запобігання відмивання грошей і фінансування тероризму на біржових майданчиках для біткоїну та інших віртуальних валют.

Нагадаємо, міністр фінансів Франції закликав обговорити регулювання віртуальної валюти біткоїн на саміті G20 в наступному році.

Коментарі

Позначки: ,