В‘язнів двох установ на Львівщині лікують зіпсутими медикаментами

Новини 20 Вересня, 2018 65

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У двох в‘язницях вакантні посади лікарів і протерміновані медикаменти

Прокуратура виявила низку порушень в установах виконання покарань на Львівщині.

Як повідомила прес-служба прокуратури Львівської області, прокуратура, спільно зі спеціалістами Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Головних управлінь Держпродспоживслужби та Держпраці, провела комплексні перевірки в установах виконання покарань на Львівщині.

Незважаючи на постійні вимоги прокуратури створити належні умови тримання в’язнів та забезпечити їх можливістю отримувати необхідну медичну допомогу, все ж продовжують траплятись факти порушень.

«У «Дрогобицькій виправній колонії №40» та «Личаківській виправній колонії №30» тривалий час вакантні посади лікаря-терапевта. А це означає, що фахову та своєчасну медичну допомогу в’язні не отримують.  Під час перевірки ми виявили протерміновані лікарські засоби без сертифікатів якості виробника та такі, що є забороненими для реалізації, зберігання та застосування», – зазначив начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру Андрій Приведа.

За результатами комплексних перевірок внесено документи прокурорського реагування.

 

Коментарі

Позначки: ,