В Україні політикою цікавиться лише кожен десятий молодий громадянин – опитування

Новини 23 Листопада, 2017 88

Зате у соціальних мережах “зависає” 91 відсоток

В Україні лише 10% молодих людей цікавляться політикою попри те, що соцмережами користуються 91% із них

Про це свідчить всеукраїнське опитування “Молодь України 2017”, здійснене центром “Нова Європа” та Фондом ім. Фрідріха Еберта спільно з соціологічною компанією GfK Ukraine, – інформує Еспресо.

“Опитування є однією з найвсеохоплюючих спроб зрозуміти та оцінити настрої української молоді не лише за останні роки, але й, можливо, за весь час незалежності України”, – стверджують автори дослідження.

Зосереджуючись на молоді віком 14-29 років, опитування є зрізом одночасно кількох поколінь — покоління Y, яке охоплює народжених з початку 80-х до початку 90-х (найстарші опитані в цьому дослідженні народилися у 1987-1988 роках) і покоління Z, тобто тих, хто народився між ранніми дев’яностими та серединою двохтисячних.

За даними дослідження, 61% молоді пишається тим, що вони є українцями, стільки ж вважає, що саме Росія несе відповідальність за війну на Донбасі. 18% молодих українців ніколи не читають книжки. 60% підтримують вступ до ЄС, 58% підтримують демократію як форму правління. 50% молодих громадян України моляться.

Опитування провели в липні-серпні 2017 року. Вибірка складає 2000 респондентів у віці 14-29 років та є репрезентативною населенню України цієї вікової групи за статтю, віком, регіоном проживання та розміром населеного пункту (без урахування населення АР Крим та непідконтрольних територій Донецької та Луганської області).

Коментарі

Позначки: , ,