В Україні мають намір запровадити носіння світловідбивних наліпок для дітей

Новини 22 Листопада, 2017 119

Ілюстративне фото

Радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко ініціює впровадження обов’язкового носіння світловідбивних наліпок для дітей в Україні, що надасть можливість знизити смертність на дорогах

“Україні потрібно негайно використовувати європейський досвід із використання світловідбивних елементів. Я закликаю прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та міністра МВС Арсена Авакова очолити рух за впровадження обов’язкового носіння світловідбивних наліпок для дітей в Україні. Ми зобов’язані захистити життя наших дітей!”, – написав Антон Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

 

Він навів приклад Естонії, де за два роки після проведення урядової компанії з безоплатної роздачі світловідбивних елементів вдалося знизити смертність пішоходів на дорогах більш ніж ушестеро. При цьому батьків можуть оштрафувати, якщо на одязі їхньої дитини не виявиться світловідбивного елемента. У Латвії аналогічна кампанія допомогла знизити смертність пішоходів більш ніж удвічі. Парламентарій розповів про ДТП на трасі “Чернігів-Київ”, що сталося увечері в понеділок, унаслідок якої загинула жінки з двома дітьми, що переходила дорогу в 50 м від переходу.

Коментарі

Позначки: ,