В Україні дуже сприятливий інвестиційний клімат, – Віргініюс Сінкявічюс

Новини 18 Липня, 2018 294
В Україні дуже сприятливий інвестиційний клімат, - Віргініюс Сінкявічюс

В Україні дуже сприятливий інвестиційний клімат, - Віргініюс Сінкявічюс

На Львівщині відбулось 18 засідання Міжурядової українсько-литовської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва. Відтак в межах засідання порушили актуальні питання співпраці між Литвою і Україною.

Як зазначив під час брифінгу за підсумками засідання Міністр економіки Литовської Республіки Віргініюс Сінкявічюс Україна має сприятливий інвестиційний клімат для іноземних інвесторів.

«Інвестиційний клімат дуже сприятливий і тенденції росту дуже добрі. І це дуже сильне повідомлення для бізнесу в Україні та Литві. Думаю, що прогрес, який ми плануємо зробити в транспорті, з’єднати дві країни і по польотах і по поїздах, відкриє ще більші можливості і для громадян Литовської Республіки побачити прекрасну Україну,  українцям побачити Литву, а нашому бізнесу приїхати і зрозуміти, що клімат для інвестицій є сприятливий. Для Литви Україна є пріоритетом номер один інтеграції у Євросоюз. Це одне із головних наших робочих питань і Литва готова максимально допомагати Україні, так як і було до цього. Ми дуже позитивно оцінюємо реформи, які відбуваються в Україні у зв’язку з інтеграцією в Євросоюз. Я радію, що ми швидко знайшли спільну мову з міністром щодо політики інновацій і це шанс для наших науковців, підприємців і бізнесу поєднати їх можливості і країни Литва, Україна та Польща зможуть стати лідерами у різних сферах», – зазначив Віргініюс Сінкявічюс.

Також Міністр економіки Литовської Республіки означив майбутні сфери співпраці.

«У сфері інновацій ми маємо говорити про нові рішення, про які зараз говорить Євросоюз. Це штучний інтелект, зміни у сфері транспорту. Тут є великий потенціал синергії вчених та бізнесу України, Литви та Польщі  та структур Євросоюзу. Також ті можливості які зараз дані у сфері агрокультури, енергетики, експорту та імпорту не вичерпані і обидва уряди повинні працювати над тии, щоб той ріст, який є зараз, підтримувався і зростав», – додав Віргініюс Сінкявічюс.

Коментарі

Позначки: ,