В Туреччині журналістку опозиційного видання засудили через Гюлена

Новини 22 Листопада, 2017 175

Ілюстративне фото

Суд в Анкарі засудив колишню журналістку відомого опозиційного видання Zaman, яке було ліквідовано, до семи років та шести місяців ув’язнення за звинуваченням у членстві в терористичній організації

Під час слухань у 14-му Вищому кримінальному суді в Анкарі у вівторок журналістка Айшенура Парілдак спочатку була засуджена до дев’яти років, але суд згодом зменшив покарання до семи років та шість місяців за добру поведінку.

27-річна журналістка закритої на сьогодні газети Zaman заперечує звинувачення проти неї, заявляючи, що вона ніколи не використовувала додаток для смартфонів ByLock, який, на думку турецьких слідчих, був інструментом комунікації серед послідовників руху Гюлена, якого звинувачують в організації державного перевороту у 2016 році.

Як відомо, Zaman до спроби державного перевороту в Туреччині, був головним виданням руху проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого турецька влада звинувачує в організації перевороту.  У Стамбулі Zaman і його англомовна версія today’s Zaman припинили свою роботу ще в липні 2016 року.

Нагадаємо, у Туреччині редактора опозиційного видання Cumhuriyet засудили до трьох років і одного місяця в’язниці за звинуваченням у здійсненні “терористичної пропаганди”

Коментарі

Позначки: , ,