В Росії вкрали Крим

Новини 28 Січня, 2019 110

Фото: Радіо "Свобода"

З Третьяковської галереї викрали картину Куїнджі «Ай-Петрі. Крим»

Невідомий викрав з Третьяковської галереї в Москві картину художника Архипа Куїнджі «Ай-Петрі. Крим», передає російська служба Радіо Свобода.

Повідомлення про крадіжку картини, що з`явилися в соціальних мережах, підтвердили в МВС. Стверджується, що невідомі дістали картину Куїнджі з рами і зникли. За повідомленнями очевидців, однак, викрадач був один.

Як пишуть відвідувачі галереї, поліція перекрила виходи і оглядає людей. У самій галереї повідомлення про крадіжку картини наразі не коментують.

У міністерстві культури РФ підтвердили факт її зникнення.

Скриншот/Facebook/Радіо “Свобода”

У Міністерстві культури Росії заявили, що картину екстренно вносять до реєстру викрадених, що має перешкодити її вивезення за кордон.

За даними ТАСС, співробітники поліції дізналися про викрадення картини, коли приїхали в Третьяковську галерею за викликом через крадіжку шуби.

– Спочатку в поліцію надійшло повідомлення про крадіжку шуби з гардероба Третьяковки. Прибулі на місце співробітники поліції стали переглядати записи з камер відеоспостереження і побачили, як невідомі зняли зі стіни полотно Куїнджі, – розповів співрозмовник агентства в правоохоронних органах Москви.

За даними поліції, на кадрах з галереї видно, що зловмисники спокійно пересувалися і не приховували осіб. Один з викрадачів потім пройшов повз охорону, уваги до себе не привернув. “Він, імовірно, і виніс картину”, – пояснює джерело ТАСС.

У Третьяковській галереї проходить виставка Куїнджі, російського художника другої половини XIX – початку XX століття.

Коментарі

Позначки: ,