В МВС назвали проблемні виборчі округи

Новини 18 Липня, 2019 43

Ілюстрація REUTERS

Виборча кампанія відрізняється від попередніх “масовим використанням чорнухи і наданням викривленої інформації” – поліція

У Міністерстві внутрішніх справ вважають проблемними 85 виборчих округів.

Як передає  УНІАН, про це на брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

“Приблизно 85 округів ми вважаємо складними, де ситуація під час виборів може скластись неоднозначно. У зв’язку з цим я звертаюся до тих нечистоплотних кандидатів і політиків, щоб вони усвідомили, особливо це стосується тих, хто планує залучити до своїх справ під час виборів так званих «тітушок», — реакція Нацполіції буде жорстка і адекватна”, – сказав він.

Також радник міністра зауважив, що поточна виборча кампанія відрізняється від попередніх “масовим використанням чорнухи і наданням викривленої інформації”.

Крім того, Шкіряк повідомив, що в цілому від початку виборчої кампанії зареєстровано 5308 повідомлень про правопорушення. За останню добу — 465.

Всього до ЄРДР внесено інформацію щодо 273 проваджень, за останню добу — 20.
Складено 1016 адмінпротколів, за останню добу — 86.

Також Шкіряк повідомив, що в цілому за порушення виборчого законодавства Нацполіція розпочала 273 кримінальних провадження. Із них 202 — за порушення виборчого законодавства за ст. 57 та 160 Кримінального кодексу. 71 справа опосередковано пов’язана з порушенням виборчого законодавства. Найбільше кримінальних проваджень відкрито у Харківській, Київській, Чернігівській, Донецькій, Одеській, Дніпропетровській областях та у Києві.

За його словами, 75% відкритих проваджень стосується порушень виборчих прав громадян та підкупу виборців.

Також відкрито 14 проваджень щодо кандидатів-двійників.

До охорони громадського порядку в день голосування на позачергових парламентських виборах 21 липня задіють понад 73 тис. поліцейських та більш як 5,2 тис. нацгвардійців.

 

Коментарі

Позначки: ,