В ЛНУ відкриють три інноваційні програми для абітурієнтів

Новини 15 Березня, 2019 555

Фото: lnu.edu.ua

Уже цьогоріч абітурієнти усієї України матимуть змогу вступити на на нові інноваційні напрями. ЛНУ імені Івана Франка відкриває три бакалаврські програми: «Кібербезпека», «Статистичний аналіз даних» та «Інженерія програмного забезпечення».

Про це повідомляється на офіційній сторінці ЛНУ ім. І.Франка.

Як зазначається, навчальні програми кожного спрямування розробляються представниками університету спільно зі спеціалістами-практиками провідних ІТ-компаній, щоб максимально наблизити теорію до практики та підготувати студентів до сучасних викликів ринку праці.

«Запуск нових програм спільно з ІТ-компаніями – це чудовий приклад, коли підготовка майбутніх фахівців в галузі інформаційних технологій отримує не лише теоретичний вимір та академічну основу, а й тісно пов’язана з практиками галузі. Від цього однозначно найбільшу користь отримає студент, який буде готовий до ринку і не потребуватиме додаткового довчання», – відмітив  проректор з науково-педагогічної роботи та інформатизації ЛНУ Віталій Кухарський.

Кібербезпека

Програма Cybersecurity функціонуватиме на Факультеті прикладної математики та інформатики. Цей напрямок захисту даних серед найактуальніших на сьогодні. Він пов’язаний із захистом цифрової інформації, операційних систем, комп’ютерних мереж, серверів, баз даних, державних і приватних установ від несанкціонованого втручання сторонніх осіб. Програма Кібербезпека розроблена спільно з компанією SoftServe.

«2017 рік показав наскільки серйозними можуть бути наслідки кібератак не тільки в бізнесі, але й в державі. Щоб ефективно боротися із сучасними загрозами, нам потрібен набір кваліфікованих фахівців, які будуть постійно оцінювати існуючі та потенційні загрози, а також оновлювати сучасні системи безпеки і робити їх стійкими до будь-яких типів атак. Особливістю програми є те, що окрім інструментів кібербезпеки, міжнародних стандартів та етичного хакінгу, в ЛНУ ми вперше впровадили дисципліни з безпечного програмування. Фахівці зможуть не тільки писати код, але і володіти інструментами і методиками перевірки його на безпечність – саме цієї ланки не вистачає багатьом компаніям і проектам”, – коментує керівник програми Кібербезпека, Michael Kropyva, SecOps Associate Director SoftServe.

Статистичний аналіз даних

Освітня програма Statistics & Data Science на Механіко-математичному факультеті – єдина у Львові та Україні програма, в якій практичні навички аналітика даних базуються на ґрунтовній математичній освіті. Аналіз даних (Data Science) включає в себе збір даних, бази даних, візуалізацію даних, машинне навчання, розпізнавання образів, штучні нейронні мережі та багато іншого. Програма розроблена спільно з експертами компаній N-iX та SoftServe.

Інженерія програмного забезпечення

Програма Software Engineering почне діяти на Факультеті електроніки та комп’ютерних технологій. Студенти вивчатимуть мови програмування та технології розробки веб-сайтів, віконних і мобільних додатків, загальну теорію проектування, конструювання та моделювання програмного забезпечення, управління проектами з розробки програмних систем, принципи та підходи до тестування програмних продуктів, системи штучного інтелекту.

Ознайомитись детальніше з програмами можна на Днях відкритих дверей:

17 березня | Статистичний аналіз

24 березня | Програмна інженерія

30 березня | Кібербезпека

 

Коментарі

Позначки: