В елітному готелі у Східниці, після плавання в басейні «злягла» з отруєнням група дітей

Новини 28 Грудня, 2018 493

Готель"Три сини та донька". Сайт санаторію

На Львівщині поліцейські встановлюють обставини отруєння дітей у готельно-відпочинковому комплексі. Попередньо встановлено, що діти могли отруїтись, плаваючи у басейні.

Як повідомили у відділі комунікації головного управління Національної поліції у Львівській області, у Бориславське відділення поліції 27 грудня надійшло повідомлення про шлункові розлади у п’ятьох дітей, котрі разом з батьками приїхали з Києва, Запоріжжя, Мелітополя та Львова та відпочивали в одному з готельних комплексів у місті Східниця. Четверо з дітей віком по чотири роки та один – однорічний.

Попередній діагноз, який встановили медики – «синдром циклічної блювоти, диспепсія шлунково-кишкового тракту».

На місці події працювала слідчо-оперативна група. За фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Попередньо встановлено, що діти могли отруїтись, плаваючи у басейні готельно-відпочинкового комплексу. Проводиться досудове розслідування, призначено експертизи.

Як повідомляє Оbozrevatel,  «в елітному готелі на Львівщині отруїлась малеча».

Як повідомила дружина відомого футболіста “Динамо” Олега Гусєва, Марія. “Тут коїться просто жах! Це триває вже три дні. У одного з дітей лікарі вже провели аналіз і сказали, що це кишкова паличка. Діти продовжують заражатися, а адміністрація готелю жодних заходів не вживає”, — зазначила Гусєва.

За словами Марії, зараз у санаторії хворіють щонайменше 12 малюків, а інфекція гуляє вже три дні.

“Вночі почала блювати наша 4-річна дочка. Вранці її вирвало просто у їдальні. І тоді нам інші батьки розповіли, що ця історія триває тут уже три дні. Діти блюють у ліфтах, на поверхах, у їдальні. Є підозра, що діти могли підхопити щось у басейні. Бо хворіє навіть 6-місячний малюк, який у їдальні не їсть, але купався у басейні для немовлят. Адміністрація не вийшла до нас, нічого не сказала, все у них продовжує працювати”, — обурюється Марія.

Також мама розповідає, що в дитячій кімнаті у середу, 26 грудня, шестеро дітей блювали.

“Вони просто помили цю дитячу кімнату і знову відкрили. Тобто туди продовжують ходити діти, гратися цими іграшками. У басейні вони теж нічого не робили. Ми викликали поліцію, прокуратуру, написали заяви, доклали копію аналізів, нехай з’ясовують. А адміністрація нам каже, що це просто збіг”, — зазначає Гусєва.

У самому готелі з журналістами розмовляти не хочуть. Адміністратор на рецепції сказала, що воду в басейні взяли на аналіз до СЕС, там нібито нічого не знайшли. Щоправда, коли встигли взяти зразки води і провести дослідження, адміністратор відповісти не змогла.

Зазначимо, проживання в цьому санаторії недешеве. Одна ніч у стандартному номері коштує 3100 грн з однієї людини або 3900 грн за двох, у напівлюксі — 3900 грн, 4700 грн, в апартаментах 4800, 5600 (відповідно).

Коментарі

Позначки: , , , , ,