В аеропорту Львова затримали ізраїльтянина з чотирма сотнями зубних імплантів

Новини 05 Березня, 2019 308

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Працівники Львівської митниці ДФС виявили незадекларовані вироби медичного призначення вартістю понад півтора мільйони грн.

Як повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Львівській області, 4 березня громадянин Ізраїлю прибув у «Львів-аеропорт» рейсом зі Стамбулу. Для проходження митного контролю обрав смугу руху «зелений коридор». Під час візуального огляду багажу в митників виникла підозра про наявність товарів, що підлягають митному оформленню та/або переміщення яких через митний кордон обмежене.

Пасажира було переведено до спеціально відведеної кімнати для проведення огляду товарів. Там у валізі серед особистий речей було виявлено товар в обсягах, який згідно з п. 1 ст. 374 МК України, перевищує неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України. Зокрема 395 шт. зубних імплантатів різних артикулів.

Фото: ДФС

Під час усного опитування громадянин не повідомив про наявність таких товарів, проте визнав себе їх власником після митного огляду.

Вартість вилученого товару орієнтовно становить 1 530 000 грн. Остаточну вартість товарів буде встановлено додатково.

«Громадянин порушив встановлений Митним кодексом України порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, тобто намагався перемістити товар, що підлягає оподаткуванню при ввезенні на митну територію України», – зазначається у повідомленні.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками, передбаченими статтею 471 Митного кодексу України. Товар вилучено. Справу скерують до суду.

 

Коментарі

Позначки: , ,