В аеропорту “Київ” затримали екс-голову МОЗ Раїсу Богатирьову

Новини 28 Серпня, 2019 168

Раїса Богатирьова Фото: "Досьє"

Прилетіла в Україну й одразу була затримана

Українські прикордонники в аеропорту “Київ” (“Жуляни”) затримали колишнього міністра охорони здоров’я, секретаря Ради національної безпеки і оборони Раїсу Богатирьову.

Про це повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало,- передає УНІАН.

“Затримана прикордонниками у “Жулянах”, передана Національній поліції. Подробиці – завтра”, – сказав він.

Як зазначає Українська правда, в Україну Богатирьова прилетіла в обід 27 серпня.

«Богатирьову виявили на рейсі, який прибув з Мінська. Прикордонники з’ясували, що є доручення одного з правоохоронних органів”, – повідомила прес-служба ДПС.

Богатирьова ховається від слідства протягом майже 5 років. За даними на сайті МВС, суд надав дозвіл на тримання під вартою. У свою чергу, в телеграм-каналі The Newsroom зазначили, що з розшукової бази Богатирьову досі не зняли, хоча суд і зобов’язав Генпрокуратуру закрити справу проти колишньої глави МОЗ.

Також зазначається, що після затримання Богатирьову нібито, доправили до Печерського райсуду для обрання запобіжного заходу, однак, суд відмовився засідати через завершення робочого дня.

Як пише dt.ua, раніше Голосіївський районний суд Києва зобов’язав Генеральну прокуратуру України закрити справу проти Раїси Богатирьової.

Богатирьова із санкційного списку виключена Адвокат просив закрити справу у зв’язку з відсутністю доказів винуватості у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України; відсутністю події кримінального правопорушення та закінченням строків досудового розслідування. Суд підтримав відповідне клопотання.

Як повідомлялося, у жовтні 2014 року Богатирьову оголосили в розшук в Україні за підозрою у розкраданні бюджетних коштів на суму 6,5 млн грн у 2012 році під час закупівель імунобіологічних препаратів, лікарських засобів та медичного обладнання. Із січня 2015 року екс-міністр перебувала у міжнародному розшуку Інтерполу. Печерський суд Києва заочно обрав Богатирьовій запобіжний захід у вигляду арешту.

У вересні 2016 року директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко повідомив, що Інтерпол відмовився від розшуку Богатирьової, «оскільки вони начебто вбачають у переслідуванні політику».

За даними ГПУ, стосовно Богатирьової застосовується процедура заочного засудження.

Також нагадаємо, у 2012 році Богатирьова втрапила в скандал через візит на службовому автомобілі в люксовий бутік Louis Vuitton у центрі Києва. Пізніше вона попалася на тому, що злітала до США у супроводі двох тілоохоронців, особистого телеоператора та близьких до неї осіб державним коштом.

 

Коментарі

Позначки: ,