Уряд розширив напрями підтримки галузі тваринництва

Новини 25 Лютого, 2019 58
Уряд розширив напрями підтримки галузі тваринництва

Уряд розширив напрями підтримки галузі тваринництва

Постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 № 110 затвердили зміни до постанови від 07 лютого 2018 року № 107 щодо Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва). Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Зокрема у 2019 році уряд удосконалив та деталізував механізм надання державної підтримки за напрямами, які фінансувались у попередньому році:

– збільшили розмір дотації юридичним особам за утримання корів з 750 до 900 гривень за одну голову (двічі на рік);

– надали можливість фізичним особам скористатись державною підтримкою за вирощування молодняку великої рогатої худоби, у тому числі й закупленого.

Окрім цього програму доповнили новим напрямом державної підтримки – часткове відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам вартості будівництва та реконструкції підприємств із зберігання та переробки зерна.

Зазначимо, що державна підтримка у 2019 році спрямовується для розвитку галузі тваринництва, стабілізації поголів’я худоби та покращення її генетичного потенціалу, стимулювання збільшення обсягів виробництва продукції тваринництва, аквакультури (рибництва), а також залучення інвестицій у створення потужностей із зберігання та переробки с/г продукції, зокрема, зерна.

Детальніше із постановою можна ознайомитись на сайті Кабінету Міністрів України за посиланням.

 

Коментарі

Позначки: , ,