Уряд може забрати в Львівщини право затвердження перспективного плану, – експерт

Новини 03 Листопада, 2018 192
Віталій Корецький

Віталій Корецький

Кабінет міністрів сповнений рішучих намірів до місцевих виборів 2020 року завершити процес утворення об’єднаних територіальних громад і прийняти закон про адміністративно-територіальний устрій країни. І якщо Львівська обласна рада найближчим часом не затвердить проект перспективного плану Львівщини, то, ймовірно, це зробить уряд. Про це заявив консультант з юридичних питань Офісу реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України Віталій Корецький.

За словами Віталія Корецького, рішучі наміри уряду щодо реформи децентралізації на нещодавньому форумі «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» у Краматорську оприлюднив куратор реформи у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, перший заступник міністра В’ячеслав Негода.

«Він, зокрема висловив незадоволення тими областями, де досі не затверджені перспективні плани. Віддавши належне обласним державним адміністраціям та обласним радам, які багато попрацювали над цим питанням, пан Негода водночас сказав, що настав час забрати цю функцію в ОДА та обласних рад і завершити її безпосередньо у Кабінеті Міністрів. І це напряму стосується і Львівської області, де обласна рада досі не затвердила перспективні плани Дрогобицького і Стрийського районів. Тому дуже важливо, щоби депутати і експертне середовище сконсолідувались і прийняли до кінця 2018 року перспективний план, який би покривав 100 області», – зазначив Віталій Корецький.

Експерт також підкреслив важливість затвердження у парламенті закону про адміністративно-територіальний устрій, чого від законодавців чекає Кабінет Міністрів.

«Затвердження цього закону відкриє шлях до другого етапу реформи – укрупнення районів та появу замість областей регіонів, завдяки чому Україна остаточно позбудеться радянського адмінтерустрою, який у нас діє до сьогодні і зможе будувати економічно сильну  і ефективну державу із сильним місцевим самоврядуванням», – резюмував Віталій Корецький.

Коментарі

Позначки: ,