УПЦ МП не є окремою метрополією, а тільки певним підрозділом російської православної церкви, – Михайло Перун

Новини Субота Юля 15 Грудня, 2018 233
Михайло Перун. Фото Галінфо

Михайло Перун. Фото Галінфо

Сьогодні, 15 грудня, у Києві відбувся об`єднавчий собор УПЦ, на якому обговорили статут нової церкви та офіційно оголосили про створення нової Української помісної церкви.

Вже 6 січня обраний на соборі глава, яким став патріарший намісник Філарета Епіфаній, отримає томос про автокефалію у Стамбулі.

Доктор наук соціальних комунікацій та викладач Львівської Духовної Семінарії Святого Духа Михайло Перун розповів у коментарі для 4studio, що ж саме означає такий крок для православних віруючих.

“Справа у тому, що в Україні було дві православні церкви, а саме УПЦ Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква, які були не визнані цілий православним світом. І тільки УПЦ Московського патріархату, яка є у повній єдності з московською церквою, була визнана православним світом. І тепер, коли православні церкви в Україні об`єднаються, вони врешті отримають визнання усього православного світу. Єпископи та духовенство, які будуть у новій церкві, зможуть молитись з православними єпископами у православних храмах у цілому хроні православних церков. Натомість митрополит УПЦ Московського патріархату не зможе носити титул Митрополита Київського, оскільки вселенський патріархат вважає, що УПЦ Московського патріархату сьогодні не є окремою метрополією, а тільки певним підрозділом російської православної церкви. Саме тому в Україні православні церкви, які увійдуть у новостворену церкву, будуть повноцінними канонічними членами православної церкви цілого світу”, – зазначив Михайло Перун.

Коментарі

Позначки: , ,