”Укрзалізниця” сьогодні відновлює повернення квитків через інтернет

Новини 15 Січня, 2019 95

Фото ілюстративне з відкритих джерел

«Укрзалізниця» сьогодні о 16:00 відновить можливість повернення проїзних документів на сайті booking.uz.gov.uа, у мобільній версії сайту та мобільних додатках.

Як повідомила прес-служба компанії, призупинення виконання операцій повернення проїзних документів через інтернет діяло з метою запобігання зловживанням у піковий період перевезень із 15 грудня 2018 року.

За словами директора департаменту з організації внутрішніх та міжнародних перевезень пасажирів Олександра Красноштана, таке обмеження допомагає запобігати спекуляціям та іншим зловживанням із квитками під час свят.

«Про виправданість вжитих заходів свідчить наявність квитків на період новорічних і різдвяних перевезень цього зимового сезону», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що переважна кількість квитків викуповується через інтернет у перші хвилини відкриття продажу, а потім значна їх частина повертається в продаж перед відправленням поїзда.

«Такі дані показують, що квитки оптом викуповуються для їх подальшого перепродажу. Вжиті заходи з обмеження повернення квитків через інтернет і мали на меті забезпечити надходження у вільний продаж місць для реального пасажира», – зазначили в прес-службі.

Як повідомлялося, із 15 грудня 2018 року «Укрзалізниця» з метою попередження зловживань і запобігання дефіциту квитків на поїзди в період новорічних та різдвяних свят заборонила здійснювати повернення квитків через інтернет.

 

Коментарі

Позначки: , ,