Укрзалізниця готова вирішити питання розрахунків з учасниками акції «Робота за інструкцією»

Новини 30 Травня, 2018 57

Головний залізничний вокзал Львова

Міністр інфраструктури Володимир Омелян 30 травня 2018 року в односторонньому порядку підписав протокол за підсумками розширеної зустрічі за участі представників МІУ, Конфедерації вільних профспілок України, Вільної профспілки залізничників України та Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України. Зі свого боку, керівництво ПАТ «Укрзалізниця» запевнило Міністерство інфраструктури України в готовності виконувати всі положення цього протоколу. Про це інформує прес-служба Львівської залізниці.

Одним із пунктів документа є зобов’язання провести розрахунки з учасниками акції «Робота за інструкцією» відповідно до законодавства України.

Враховуючи соціальну гостроту питання, беручи до уваги необхідність матеріальної підтримки родин залізничників, Рада профспілки залізничників і транспортних будівельників України звернулася до керівництва ПАТ «Укрзалізниця» з пропозицією вишукати можливості для виплати максимально можливого розміру заробітної плати в обставинах, що склалися. Як зазначив голова Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників Вадим Бубняк, після конструктивного діалогу з менеджментом товариства, керівництво ПАТ «Укрзалізниця» демонструє розуміння необхідності підходу до питання виплат працівникам з урахуванням усіх об’єктивних факторів та чинників, що призвели до поточної ситуації.

В. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов зазначив, що після запровадження нової системи оплати праці реальна заробітна плата працівників компанії зростає випереджаючими темпами порівняно з ростом продуктивності праці. Заробітна плата машиністів Укрзалізниці на сьогодні є навіть більшою, ніж у колег з Білорусі та Казахстану. Попри це, керівник Укрзалізниці готовий ще раз провести аналіз заробітної плати машиністів локомотивних депо з метою визначення єдиних підходів до її встановлення.

Рада профспілки залізничників і транспортних будівельників відзначає, що на сьогодні існують усі можливості для відстоювання інтересів трудового колективу під час роботи над проектом Колективного договору, що ведеться вперше за багато років, і має стати запорукою взаємовигідної співпраці задля добробуту працівників і розвитку компанії. Лідери профспілки залізничників і транспортних будівельників ще раз запросили колег із профспілок активніше долучитися до роботи над Колективним договором у спільному представницькому органі.

У свою чергу, в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов наголосив, що всі вимоги й трудові суперечки, ким би вони не були інспіровані, Укрзалізниця розглядатиме лише в правовому полі. З цього товариство і виходитиме, виконуючи протокол за підсумками розширеної зустрічі в Міністерстві інфраструктури України.

Коментарі

Позначки: