Українці залишаються послідовними прихильниками політично-дипломатичного шляху врегулювання війни на Донбасі, – Геращенко

Новини 15 Жовтня, 2019 105
Ірина Геращенко. Фото 4studio

Ірина Геращенко. Фото 4studio

Українці на мирних акціях протесту по всій країні продемонстрували, що вони за мир на Донбасі, але на умовах України і без будь-якої капітуляції.

На цьому наголосила під час Погоджувальної ради парламенту співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко, пише “Четверта студія посилаючись на телеканал “Прямий”.

“У День захисника в багатьох містах України пройшли мирні акції протесту і народилася нова патріотична “кричалка”: “слава нації – ні капітуляції”, яка показала червоні лінії не тільки для всіх інституцій влади, а й для наших закордонних партнерів, що Україна залишається послідовній політико-дипломатичному шляху врегулювання війни на Донбасі, Мінським угодам.

При цьому це не має нічого спільного з капітуляцією. Україна надто дорого платить за нашу незалежність, за відновлення територіальної цілісності, за свій суверенітет. Для нас завжди було і буде на першому плані – питання безпеки України”, – зауважила політик.

Геращенко вкотре наголосила, що фракція «Європейська Солідарність» запрошує міністра оборони, міністра закордонних справ і начальника генерального штабу для того, щоб почути відповіді на питання, які сьогодні тривожать суспільство.

Також співголова фракції акцентувала, що “Європейська Солідарність” не лише підтримує, а й стала ініціатором створення тимчасової спеціальної комісії по реінтеграції.
“Важливо, аби парламент перестав бути статистом в темі зовнішньої політики і реінтеграції. І вже сьогодні зміг би проводити серйозну дискусію відносно закону про особливості місцевого самоврядування, а не особливого статусу, як про це говорить влада.

Також відносно закону про амністію, де мають бути виписані чіткі “червоні” лінії і неможливість застосування амністії до терористів, до тих, хто був причетний до катування наших військового полонених, вбивств, сексуальних злочинів в зоні конфлікту, тощо”, – зауважила політик.

Коментарі

Позначки: ,