Українці за вступ до НАТО як запоруку гарантування безпеки – опитування

Новини 27 Грудня, 2017 69

Ілюстративне фото

Громадяни України вважають, що найкращим варіантом гарантування безпеки для країни був би вступ до НАТО

Про це свідчать дані опитування Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва, повідомляє Інтерфакс-Україна.

38,5% респондентів вважають найкращим варіантом гарантування безпеки для України вступ до НАТО, 28,6% – позаблоковий статус, 5,3% – військовий союз із Росією та іншими країнами СНД, 5% виступають за військовий союз із США. Не змогли визначитися з відповіддю 19,5%.

Так, членство в НАТО більше підтримують у західних (58%) і центральних (43%) регіонах, а в південних (39%) і східних (43%) областях віддають перевагу нейтральному статусу.

Відповідаючи на запитання “Якби найближчим часом проводився референдум щодо вступу України до НАТО”, 64,5% опитаних українців сказали, що взяли б участь у голосуванні, 21,4% відмовилися б голосувати.

Серед тих, хто має намір взяти участь у голосуванні, 66,1% проголосували б за вступ України до НАТО, 28,3% – проти, 5,6% – не змогли визначитися з відповіддю.

Загальнонаціональне дослідження проводилося Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 15 по 19 грудня 2017 року в усіх регіонах України за виключенням АР Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Опитано 2004 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Коментарі

Позначки: