Українці переймаються війною і цінами – дослідження

Новини 22 Листопада, 2017 74

Серед позитивних змін майже половина опитаних назвали ремонт доріг

Українців найбільше хвилюють війна на сході, зростання цін та низький рівень зарплат і пенсій.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова, Центром соціальних та маркетингових досліджень “Социс”, Київським міжнародним інститутом соціології та Соціологічною групою “Рейтинг”.

Серед найбільш важливих проблем, які потребують негайного вирішення, 51,3% опитаних назвали воєнний конфлікт на сходi України, 37% – зростання цiн на основні товари і інфляцію та 36% – низький рівень зарплати чи пенсії.

Водночас тиск на бізнес з боку правоохоронців, а також нестачу свободи і демократії визнали першочерговими проблемами лише 1,7% опитаних.

59,2% відсотка опитаних вважають, що вирішити проблему конфлікту на сході можна шляхом повернення тимчасово окупованих територій полiтико-дипломатичним шляхом, 12,1% переконані, що це можна зробити лише через військовий наступ на окуповані території i повернення їх силою.

При цьому 31,9% підтримують ідею введення миротворців на Донбас, 28,1% –  скоріше підтримують, ніж не підтримують, зовсім не підтримують 12,3%.

49,5 % переконані, що після завершення війни стосунки з Росією слід підтримувати на мінімально необхідному рівні, 21,8% висловлюються за те, що не підтримувати з Росією жодних стосунків.

Серед позитивних змін, які відбулися у їхній області за останній рік, 44,9% опитаних назвали ремонт доріг, 27,3 % – підвищення пенсій, 26,6 % – благоустрій і озеленення міста чи села.

Опитування проходило з 28 жовтня по 14 листопада і охопило 20 тисяч осіб.

Зазначається, що статистична похибка вибірки становить не більше 0,7% при показниках, близьких до 50%, та не більше 0,4% при показниках, близьких до 10%.

“Українська правда”

Коментарі

Позначки: , , , ,